×
 

Vår inriktning

flicka som dansar ute med andra barn i bakgrunden

Hälsa och rörelse

Hälsa, rörelseglädje och återhämtning ger hållbara barn! Varje dag erbjuder vi alla våra barn på förskolan någon form av rörelse i form av yoga, gymnastik eller rörelse ute på vår gård eller i vårt fantastiska närområde.
Skogsmulle figur

Utomhuspedagogik

Våra pedagoger har genomgått Friluftsfrämjandets Mulleutbildning. Vi arbetar med naturen som lärmiljö och gör ofta utflykter i vårt närområde. Barnen får använda sin upptäckarglädje och utveckla sin ansvarskänsla för allt levande.

Vårt erbjudande - en trygg och stimulerande värld full av möjligheter

Barn med ryggsäckar från Pysslingen

En trygg inskolning

- alla barn får varsin Pyss-ryggsäck

Trygghetsvandring

- vårt verktyg för att skapa en trygg miljö

Pedagog lyssnar på ett barn på förskolan

Barnens integritet

- så värnar vi om den

Barn som bygger en stad i lärmiljö på förskola

Våra lärmiljöer

- utformade för att inspirera och stimulera

Litet barn läser bok på förskolan

Språkstimulans

- även hemma med tillgång till vårt digitala bibliotek

Två femåringar läser bok på förskola

Skolförberedande

- anpassade aktiviteter för att stimulera de äldsta barnen

Pysslingen Sofiero är en förskola i Helsingborg med erfarna pedagoger

Sofiero är en förskola i Helsingborg där alla barn är välkomna. Vi har engagerade, erfarna pedagoger som utgår från barnens behov och intressen. I pedagogiska planerade aktiviteter och fri lek utmanas barnen på en lagom nivå och utvecklar viktiga kunskaper för framtiden. Våra pedagoger finns alltid tillgängliga för barnen och uppmuntrar dem att utforska och upptäcka nya saker både på och utanför vår förskola. Vår förskola är en trygg plats där alla barn får känna sig sedda och hörda.

En förskola i Sofiero med fokus på hälsa, rörelse och utomhuspedagogik

På vår förskola i Sofiero främjar vi hälsa och rörelse. Vi vill att barnen från tidig ålder ska få med sig vikten av motion och rörelse för sitt välbefinnande. Vi har en fin gård med gott om plats för fysiska aktiviteter där barnen kan utveckla sin motorik. Varje dag har vi någon form av rörelse på schemat, men också tid för återhämtning för att både kropp och hjärna ska må bra. Vi har även Knopp-, Knytte- och Mulleverksamhet där vi upptäcker naturen i vårt närområde och barnen får utlopp för sin nyfikenhet.

Dagliga samtal på vår förskola i Sofiero

För att både du och ditt barn ska känna trygghet hos oss har vi dagliga samtal vid lämning och hämtning där vi pratar om vad ditt barn har varit med om under dagen. Vi har också föräldramöten, utvecklingssamtal och samverkansmöte varje termin där du får vara med och påverka vår verksamhet.


Här kan du läsa mer om Sofiero.