Pyss bygger med klossar på Pysslingen förskolor

Ställ ditt barn i kö

Pysslingen Förskolor Sofiero Montessori

Vad roligt att du är intresserad av en plats hos oss! Vi har vår kö via Helsingborgs kommun och följer deras placeringsregler.

Kontakta gärna vår intendent om du har frågor.

Jag vill ställa mitt barn i kö

Om vår inskolning

Det är en stor händelse att börja i förskolan! Därför vill vi att er start ska bli så bra som möjligt. Vår inskolningsprocess bygger på att skapa förtroende och trygghet för just ditt barn.

En trygg start

Inför starten får ni möjlighet att träffa avdelningens pedagoger på ett uppstartsmöte där vi berättar om hur inskolningen kommer att gå till och vad som är bra att tänka på. Inskolningen hos oss anpassas efter barnets behov och tar ungefär två veckor. Som vårdnadshavare är du med barnet de första dagarna och slussas sedan ut i takt med att barnet börjar hitta tryggheten hos pedagogerna.

Att tänka på inför inskolningen

När ni tackat ja till en plats hos oss kommer en pedagog att ta kontakt med er och informera om inskolningen. Det kan vara en god ide att förbereda din arbetsplats på att du kommer att vara upptagen med att att skola in ditt barn på förskolan under den närmaste tiden. Inskolningen blir oftast bäst när man tar det lugnt och känna sig avslappnad.

Efter inskolningen – uppföljningssamtal

När introduktionen är slut är det bra om du, eller någon annan vuxen, finns tillgänglig så att pedagogerna enkelt kan nå dig under dagen. Efter en tid på förskolan erbjuder vi dig ett uppföljningssamtal där du och ditt barns pedagoger får möjlighet att prata om hur introduktionsperioden har varit. Eftersom vi alltid vill utveckla vår verksamhet tar vi gärna emot dina tankar och synpunkter på hur introduktionen kan bli ännu bättre.

Vi på Sofiero Montessori ser fram emot en rolig tid och ett gott samarbete kring ditt/ert barn!

Pyss går till förskolan

För att ge både barn och vårdnadshavare en så trygg inskolning som möjligt påbörjar vi i Pysslingen förskolor, inskolningen redan innan det första besöket i förskolan, genom att boken “Pyss går till förskolan” kommer hem i brevlådan. 

I samtal om boken kan du och ditt barn  i lugn och ro förbereda er för mötet med förskolan. Boken finns också som film:

Du kanske också funderar på...

Flicka hänger upp kläder på förskolan

Vilka kläder behöver mitt barn på förskolan?

När ditt barn blir sjukt

Vad ska jag tänka på när mitt barn är sjukt?