×

 

Pizzabullar

Fredagsmellis! Denna favorit bakas gärna av barnen på förskolan Boängen.

Se filmklipp av när barnen på Boängens förskola bakar pizzabullar här.

50 st

1 liter

800 g

100 g

20 g

15 g

10 g

1 st

800 g

1 msk

1 tsk

1 krm

250 g

250 g

100 st

2 liter

1,6 kg

200g

40 g

30 g

20 g

2 st

1,6 kg

2 msk

2 tsk

2 krm

500 g

500 g

Ingredienser

Vatten

Vetemjöl special

Olivolja

Salt

Färsk jäst

Strösocker

Vitlöksklyftor

Krossade tomater

Olivolja

Oregano

Svartpeppar

Smörgåspålägg

Gratängost

Gör så här:

  1. Rör samman alla ingredienser i en assistent eller knåda degen.  Kör du i en assistent så är 10-12 min en bra tid att blanda. Degen ska bli blank.
  2. Under tiden blandar du tomat, olivolja, oregano, salt och svartpeppar i en skål. Mixa lätt med en mixerstav till en tomatsås.
  3. Ta upp degen på ett bakbord och dela den i fyra delar.
  4. Kavla ut degen som om du skulle göra kanelbullar.
  5. Bre på tomatsåsen följt av riven ost och sedan valfritt smörgåspålägg.
  6. Rulla ihop, dela som bullar och lägg på en smörad plåt eller använd bakplåtspapper.
  7. Nu ska bullarna jäsa i rumstemperatur i 45 min.
  8. Sätt ugnen på 220°C. 
  9. Grädda i mitten av ugnen 10-12 min.

Ta ut och njut!