×

 

Inskolning i förskolan – vi ger alla barn en trygg start

En ny spännande tid tar sin början! Ofta är det en stor händelse för både ditt barn och dig att börja i förskolan. För att ni ska trivas riktigt bra hos oss vill vi ge er en trygg start där ditt barn får bekanta sig med allt det nya i en lugn takt. Här kan du läsa mer om hur den första tiden – inskolningen – ser ut hos oss i Pysslingen Förskolor.
flicka läser bok på förskola

För att ge både barn och vårdnadshavare en så trygg inskolning som möjligt påbörjar vi i Pysslingen Förskolor, inskolningen redan innan det första besöket i förskolan, genom att boken “Pyss går till förskolan” kommer hem i brevlådan. 

I samtal om boken kan du och ditt barn  i lugn och ro förbereda er för mötet med förskolan. Boken finns också som film:

Lära känna-samtal

Inför starten får du och ditt barn möjlighet att träffa förskolans pedagoger för ett så kallat lära känna-samtal. Här berättar pedagogerna mer om hur den första tiden på förskolan kommer att se ut och hur ni kan förbereda er. Pedagogerna vill gärna veta mer om er familj och vad ditt barn tycker om att göra hemma – allt för att kunna bemöta er på bästa sätt och anpassa inskolningen till ditt barns behov.

Föräldraaktiv inskolning

På de flesta av våra förskolor har vi en föräldraaktiv inskolning. Det innebär att ditt barn under de första dagarna får upptäcka och utforska förskolan tillsammans med dig. Som förälder är du med och aktiv i alla aktiviteter – till exempel lek, samling, blöjbyte, lunch och vila – och får på så vis en god inblick i förskolans verksamhet, förhållningssätt och rutiner. Genom att vara med ditt barn visar du också att förskolan är en trygg och rolig plats!

Efter inskolningen – uppföljningssamtal

När introduktionen är slut är det bra om du, eller någon annan vuxen, finns tillgänglig så att pedagogerna enkelt kan nå dig under dagen. Efter en tid på förskolan erbjuds du ett uppföljningssamtal där du och ditt barns pedagoger får möjlighet att prata om hur introduktionsperioden har varit. Eftersom vi alltid vill utveckla vår verksamhet tar vi gärna emot dina tankar och synpunkter på hur introduktionen kan göras ännu bättre.