×
 

Hoppa till innehållet

Hulkenbiffar

Närbild på en tallrik med potatis och hulkenbiffar.

Simon på förskolan Söderkulla i Vaxholm ville hitta en vegetarisk rätt som barnen kunde tänka sig att prova. Han införde dessa gröna bönbiffar på menyn och där har de stannat.

6 port

400 g

100 g

100 g

2 st

1 st

3 msk

0,5 dl

4 krm

1 krm

1 tsk

1 krm

2 krm

1 dl 

100 port

7 kg

2 kg

2 kg

2,5 kg

18 st

7 dl

9 dl

0,5 dl

1 msk

6 msk

1 msk

2 msk

2 liter

Ingredienser

Kokta kikärter

Broccoli

Spenat (fryst och urpressad)

Medelstora kokta potatisar

Ägg

Maizena

Ströbröd eller glutenfritt alternativ

Salt

Svartpeppar

Timjan

Vitlökspulver

Lökpulver

Ströbröd till paneringen 

Gör så här:

  1. Lägg kokta kikärter, kokt potatis, broccoli, ströbröd, maizena, kryddor och ägg i en matberedare.
  2. Mixa tills blandningen fortfarande har små bitar kvar. Smeten ska kännas formbar men inte smulig.
  3. Forma små biffar och lägg dem på ett fat med ströbröd, tryck till lite lätt på båda sidor.
  4. Stek biffarna på medelhög värme tills de blir ljusbruna.

Servera med rostade rotfrukter, bulgur eller varför inte pasta?