Fler recept?
Kolla in vår kokbok!
Simon på förskolan Söderkulla i Vaxholm ville hitta en vegetarisk rätt som barnen kunde tänka sig att prova. Han införde dessa gröna bönbiffar på menyn och där har de stannat.
6 port
400 g
100 g
100 g
2 st
1 st
3 msk
0,5 dl
4 krm
1 krm
1 tsk
1 krm
2 krm
1 dl
100 port
7 kg
2 kg
2 kg
2,5 kg
18 st
7 dl
9 dl
0,5 dl
1 msk
6 msk
1 msk
2 msk
2 liter
Ingredienser
Kokta kikärter
Broccoli
Spenat (fryst och urpressad)
Medelstora kokta potatisar
Ägg
Maizena
Ströbröd eller glutenfritt alternativ
Salt
Svartpeppar
Timjan
Vitlökspulver
Lökpulver
Ströbröd till paneringen
Gör så här:
Servera med rostade rotfrukter, bulgur eller varför inte pasta?