×
 

Om Söderkulla

På Söderkulla jobbar vi aktivt med barnen kring hållbarhet. Tillsammans upptäcker vi vår närmiljö och bearbetar upplevelser i reflektion genom skapande och samtal. Vår gård erbjuder barnen möjlighet att odla och prata om biologiska processer. Det som odlas får barnen ta med in till vår kock och tillsammans skapa något av det vi odlat. 

Under sitt sista år på Söderkulla, innan det är dags att ta klivet in i grundskolans värld, får barnet vara med i en speciell utegrupp. Där får barnen fördjupade kunskaper i hur vi tar hand om vår natur, vi reflekterar över vad som får oss att må bra och hur vi skapar trygghet i närmiljön. Vi tänker att all vår undervisning som sker inomhus går lika bra utomhus. 

På Söderkulla har vi rika lärmiljöer som utmanar barnen till att bli kreativa och skapande individer. Digitala verktyg har en naturlig plats i miljön för att öka barnens förståelsen för hur vårt samhälle fungerar.

Vi följer kommunens regler för ramtid och vårdnadshavare har rätt till omsorg för sina barn alla helgfria vardagar mellan klockan 06.30-18.30, om behov finns.

Välkommen att kontakta oss om du har frågor.

Pedagog på förskola äter med barnen

"Det dagliga mötet vid hämtning och lämning är viktigt för oss."

Läs mer om vår kontakt med dig som vårdnadshavare

Vanliga frågor och svar