×
 

Våra inriktningar

barn lär sig om svampar i naturen pysslingen förskola

Hållbar utveckling

‒ hela vår verksamhet präglas av ett medvetet tänk om vad som får oss och vår jord att må bra. Vegetarisk mat serveras flera gånger i veckan. Egen odling på vår gård, skapande och lek med återbruk.

Utevistelse

‒ sovvila utomhus, rörelse och reflektion i skog och mark varje dag. Utegrupp större delen av dagen för våra äldsta barn.

Digitala lärmiljöer

‒ barnen får utbildning om hur vårt samhälle fungerar genom att utforska metoder och verktyg som effektiviserar vår vardag.

Så här ser det ut hos oss

Vårt erbjudande - en trygg och stimulerande värld full av möjligheter

Barn med ryggsäckar från Pysslingen

En trygg inskolning

- alla barn får varsin Pyss-ryggsäck

Trygghetsvandring

- vårt verktyg för att skapa en trygg miljö

Pedagog lyssnar på ett barn på förskolan

Barnens integritet

- så värnar vi om den

Barn som bygger en stad i lärmiljö på förskola

Våra lärmiljöer

- utformade för att inspirera och stimulera

Litet barn läser bok på förskolan

Språkstimulans

- även hemma med tillgång till vårt digitala bibliotek

Två femåringar läser bok på förskola

Skolförberedande

- anpassade aktiviteter för att stimulera de äldsta barnen

Det finns inga ord för hur bra den här förskolan är! Vår blyga son har vuxit med pedagogernas hjälp och blivit så framåt och trygg.

Julia Dahl,
Vårdnadshavare

Fantastisk förskola som överträffar alla förväntningar. Otroligt duktiga pedagoger som är mycket engagerade och lyhörda.

Jacob,
Vårdnadshavare

En förskola i Vaxholm omgiven av vacker natur

Att få leka och lära sig nya saker ute i naturen påverkar barn positivt på flera sätt genom exempelvis mer rörelse, frisk luft och förbättrat arbetsminne. På Söderkulla förskola i Vaxholm är utevistelse därför en naturlig del av vardagen, både vid lek och undervisning. Vi gör ofta utflykter till vattnet och de vackra grönområden och naturmiljöer som finns i vårt närområde. 

Hållbarhet i fokus på vår förskola i Vaxholm

På Söderkulla förskola i Vaxholm har vi ett stort fokus på hållbarhetsfrågor. Vår strävan är att tidigt lägga grunden till ett intresse och en förståelse för hållbarhetsfrågor. Genom att utforska vår närmiljö och reflektera över samband som rör djur, natur och människor får barnen kunskap om hur man kan bidra till en hållbar värld. För att barnen ska få en fördjupad förståelse för exempelvis matproduktion får de testa att odla på vår gård för att sedan skapa någonting med förskolans egen kock av det vi odlat tillsammans.

Rika lärmiljöer

Hos oss på Söderkulla får ditt barn en god grund för ett livslångt lärande. Barnen får dagligen vistas i varierande och stimulerande lärmiljöer som bjuder in till kreativitet och skaparglädje. Våra duktiga pedagoger använder sig av traditionella metoder, såsom böcker, men även av digitala verktyg för att lära barnen nya saker på ett effektivt och lustfyllt sätt som skapar förståelse för hur vårt samhälle fungerar.

Här kan du läsa mer om Söderkulla.