×
 

Vår inriktning

barn bygger med klossar pysslingen förskola lärkan

Omsorgsfullt lärande

Lärande sker bäst när det är stimulerande och roligt. Därför försöker vi fånga upp vad barnen är nyfikna och intresserade av här och nu.
Pojke springer på förskola

Rörelse

Vi lägger stort fokus på rörelse som får igång knopp och kropp. Varje fredag håller barn och pedagoger olika former av rörelseaktiviteter och har Fredagsfys.
barn planterar rädisa pysslingen förskola orren

Friluftsverksamhet

Förskolan har en utegrupp som bedriver friluftsverksamhet i Tyresta Nationalpark fyra dagar i veckan. Under vistelsen får barnen möjlighet att uppleva naturens skiftningar.

Vårt erbjudande - en trygg och stimulerande värld full av möjligheter

Barn med ryggsäckar från Pysslingen

En trygg inskolning

- alla barn får varsin Pyss-ryggsäck

Trygghetsvandring

- vårt verktyg för att skapa en trygg miljö

Pedagog lyssnar på ett barn på förskolan

Barnens integritet

- så skyddar vi den

Barn som bygger en stad i lärmiljö på förskola

Våra lärmiljöer

- utformade för att inspirera och stimulera

Litet barn läser bok på förskolan

Språkstimulans

- även hemma med tillgång till vårt digitala bibliotek

Två femåringar läser bok på förskola

Skolförberedande

- anpassade aktiviteter för att stimulera de äldsta barnen

Pysslingen Orren är den trygga förskolan i Brandbergen

På Orrens förskola i Brandbergen arbetar våra pedagoger ständigt med att alla barn ska känna sig trygga. Varje barn ska känna att de får synas och höras och får den hjälp de behöver i utmanande situationer. Eftersom barn lär sig bättre i mindre grupper delar vi in avdelningarna i små grupper och har roliga pedagogiska utmaningar där barnen utvecklas på en lagom nivå. Vi utgår från barnens intressen och erfarenheter och uppmuntrar deras nyfikenhet.

En förskola i Brandbergen med fokus på rörelse och hälsa

Orrens förskola i Brandbergen är en aktiv förskola med fokus på rörelse och hälsa. På vår stora gård finns gott om plats för lek och fysiska aktiviteter som ger rörelseglädje. Varje fredag samlas hela förskolan för fredagsfys tillsammans och en gång om året anordnar vi Orrenloppet som är ett uppskattat event bland barnen. För oss är det viktigt att barnen redan från tidig ålder får med sig hur viktigt det är med rörelse och motion för att må bra. Rörelse ger också effektivare inlärningsförmåga när det gäller ämnen som matematik och språk.

Du är delaktig i vår verksamhet

För att vår förskola i Brandbergen ska vara en trygg plats för barn, vårdnadshavare och pedagoger får du vara med och påverka vår verksamhet. Vi bjuder in till flertalet möten som föräldramöten, utvecklingssamtal och samverkansmöten där du kan dela med dig av dina tankar och idéer. Här går vi tillsammans igenom verksamheten och skapar goda förutsättningar för kommande termin.


Här kan du läsa mer om Orren.