×
 

Pasta för hungriga barn på Solängens förskola

På Orren serverar vi mat för aktiva barn

Maten på förskolan är viktig för att ditt barn ska få energi att leka och utvecklas varje dag. Men mat är faktiskt mycket mer än så! Hos oss på Orren vill vi skapa ett lustfyllt möte med maten och se till att varje måltid blir en upplevelse för alla sinnen. Vi arbetar passionerat för att barnen ska få hälsosamma, klimatsmarta och framför allt goda måltider.

Medvetna val

Med stöd i vår gemensamma måltidspolicy erbjuder vi bara MSC-märkt fisk, svenskt eller finskt fläskkött och svensk kyckling. Minst två luncher i veckan är vegetariska.

Mat och pedagogik

I vår pedagogiska verksamhet lär vi barnen hur balanserade måltider tillagas och smakar. Barnen lär sig socialt samspel och genom maten skapar vi förståelse för omvärlden och våra medmänniskor. Med nyfikenhet undersöker vi hur samhället och klimatet påverkas av det vi äter. Vi arbetar också medvetet kring barnets möte med måltiden, till exempel genom att lägga upp maten på ett trevligt sätt och se till att den sociala samvaron och samtalet kring matbordet blir lustfyllt.

Lär känna förskolans kock

‒ Jag heter Karin och arbetar som kock här på förskolan Orren sedan 2008. Det bästa med att arbeta med barn och mat är att se barnens glädje och deras ärlighet. Jag tycker att det är viktigt att barnen får vällagad mat som lagas från grunden jag arbetar gärna med ekologiska råvaror. Barn med specialkost och allergier erbjuds en lunch som i möjligaste mån är så lik den andra maten som möjligt.

‒ Jag tycker att det är väldigt roligt när barnen talar om vad de tycker och när de kommer med önskemål. Mina rätter är varierande, både mat som barnen känner igen och ibland något nytt. Till lunchen serveras alltid ett salladsfat med minst tre olika sorters grönsaker. Jag tycker att barnen på Orren är matglada och det är väldigt roligt att laga mat till dem!

‒ Om du som vårdnadshavare har några frågor eller funderingar finns jag på plats i köket. Kom in till mig eller ring på telefon: 08- 556 509 77.

glad kock på pysslingen förskola orren
skolmjölk eu flagga

Skolmjölken vi serverar finansieras delvis av Europeiska garantifonden för jordbruket.