×
 

Om vår inskolning

Det är en stor händelse att börja förskolan! Vi vill att er start ska bli så bra som möjligt och lägger därför stor vikt vid inskolningen. Inskolningen är ett bra tillfälle att lära känna varandra, förskolans miljö och dess upplägg.

Föräldraaktiv inskolning

På förskolan Orren har vi föräldraaktiv inskolning, vilket innebär att du/ni som vårdnadshavare deltar aktivt under inskolningsperioden. Inskolningen kan se olika ut beroende på barnets tidigare erfarenheter av förskola. Det kommer vi att kommunicera kring under inskolningen och tillsammans komma fram till vad som blir bäst för just ditt barn. Inskolningen tar ungefär 3-7 dagar.

Alla barn som börjar hos oss får en egen Pyssling-ryggsäck.

Trygghet viktigt

Vi ser inskolningen som ett viktigt tillfälle för att lära känna varandra och skapa trygghet och relation mellan vårdnadshavare, barn och pedagoger. Trygga vårdnadshavare ger trygga barn. Genom att aktivt delta tillsammans med ditt barn på avdelningen blir vårt förhållningssätt, våra rutiner och aktiviteter tydliga för er. Ni får en inblick i barnens vardag på förskolan. 

När ditt barn har gått en tid på förskolan erbjuder vi ett uppföljningssamtal.

Pyss går till förskolan

För att ge både barn och vårdnadshavare en så trygg inskolning som möjligt påbörjar vi i Pysslingen förskolor, inskolningen redan innan det första besöket i förskolan, genom att boken “Pyss går till förskolan” kommer hem i brevlådan. 

I samtal om boken kan du och ditt barn  i lugn och ro förbereda er för mötet med förskolan. Boken finns också som film:

Du kanske också funderar på...

Flicka hänger upp kläder på förskolan

Vilka kläder behöver mitt barn på förskolan?

När ditt barn blir sjukt

Vad ska jag tänka på när mitt barn är sjukt?