Pizzabullar
Fredagsmellis! Denna favorit bakas gärna av barnen på förskolan Boängen.
Se filmklipp av när barnen på Boängens förskola bakar pizzabullar här.
50 st
1 liter
800 g
100 g
20 g
15 g
10 g
1 st
800 g
1 msk
1 tsk
1 krm
250 g
250 g
100 st
2 liter
1,6 kg
200g
40 g
30 g
20 g
2 st
1,6 kg
2 msk
2 tsk
2 krm
500 g
500 g
Ingredienser
Vatten
Vetemjöl special
Olivolja
Salt
Färsk jäst
Strösocker
Vitlöksklyftor
Krossade tomater
Olivolja
Oregano
Svartpeppar
Smörgåspålägg
Gratängost
Gör så här:
- Rör samman alla ingredienser i en assistent eller knåda degen. Kör du i en assistent så är 10-12 min en bra tid att blanda. Degen ska bli blank.
- Under tiden blandar du tomat, olivolja, oregano, salt och svartpeppar i en skål. Mixa lätt med en mixerstav till en tomatsås.
- Ta upp degen på ett bakbord och dela den i fyra delar.
- Kavla ut degen som om du skulle göra kanelbullar.
- Bre på tomatsåsen följt av riven ost och sedan valfritt smörgåspålägg.
- Rulla ihop, dela som bullar och lägg på en smörad plåt eller använd bakplåtspapper.
- Nu ska bullarna jäsa i rumstemperatur i 45 min.
- Sätt ugnen på 220°C.
- Grädda i mitten av ugnen 10-12 min.
Ta ut och njut!
Vill du ta del av fler recept?
Kolla in vår kokbok!
 
					