×
 

Hej Johannah!

Johannah arbetar som förskollärare på Fyrens förskola. Hon gillar utmaningen med flerspråkiga barn och dansar och sjunger gärna tillsammans med barnen.

Johannah pedagog på Fyrens förskola

Namn: Johannah
Jobbar som: Förskollärare

  Hej Johannah! Vad gör förskolan Fyren till en så bra plats för våra barn?

  ‒ Vi är en förskola med pedagoger som har bred kompetens och erfarenhet av yrket. Våra olikheter gynnar verksamheten och barnen som verkar i den. På Fyren får barnen tillgång till en stimulerad vardag med möjlighet att utvecklas och lära sig utifrån sina individuella behov.

  Vad gillar du mest med att vara pedagog här på Fyren?

  - Jag gillar utmaningen i arbetet med flerspråkiga barn och att jag som pedagog får chans att utvecklas och lära tillsammans med barnen. Mest gillar jag när vi dansar tillsammans och sjunger tillsammans. Att inkludera musik från olika kulturer och generationer är både spännande, roligt och lärorikt för alla!

  Vilken är din favoritstund under dagen?

  - En av mina favoritstunder är mötet med barnen och deras vårdnadshavare på morgonen. Första stunden är betydelsefull och kan vara avgörande för hur resten av dagen blir.

  Hur tänker du kring förskolans inriktning mot hållbar utveckling och Grön flagg?

  - Fantastiskt och precis rätt i tiden. Vi i förskolan spelar en viktig roll och sätter grundläggande kunskap hos barnen som på lång sikt har betydelse för den hållbara utvecklingen både vad gäller socialt, ekonomiskt som miljömässigt. Det känns viktigt och nödvändigt att ge barnen rätt förutsättningar att kunna fatta beslut senare i livet som gynnar klimatet och miljön på jorden.  

  Vad är viktigt för dig i mötet med barnens vårdnadshavare?

  - Förtroende. Att vårdnadshavare känner sig trygga med att lämna barnen på förskolan, och att de litar på att vi gör vad vi kan för att ge just deras barn det de har rätt till, det vill säga en kvalitetssäkrad verksamhet som drivs av engagerade pedagoger och där omsorg och lärande bildar en helhet.  

       

  Namn: Johannah
  Jobbar som: Förskollärare