×
 

Vår inriktning

Naturnära

- vi har Mälaren inpå knuten och stora grönområden alldeles intill. Ett stenkast bort ligger Sanduddenskogen, dit vi gör utflykter varje vecka.
Mörkhårig flicka tittar in i kameran

Verksamhet med barnet i fokus

- vi utformar verksamheten efter barnens nyfikenhet och intressen. Miljö, material och aktiviteter utvecklas och förändras utifrån barnens engagemang och behov.

Vårt erbjudande - en trygg och stimulerande värld full av möjligheter

Barn med ryggsäckar från Pysslingen

En trygg inskolning

- alla barn får varsin Pyss-ryggsäck

Trygghetsvandring

- vårt verktyg för att skapa en trygg miljö

Pedagog lyssnar på ett barn på förskolan

Barnens integritet

- så värnar vi om den

Barn som bygger en stad i lärmiljö på förskola

Våra lärmiljöer

- utformade för att inspirera och stimulera

Litet barn läser bok på förskolan

Språkstimulans

- även hemma med tillgång till vårt digitala bibliotek

Två femåringar läser bok på förskola

Skolförberedande

- anpassade aktiviteter för att stimulera de äldsta barnen

Pysslingen Sandudden är en naturnära förskola på Ekerö

Sandudden är en naturnära förskola på Ekerö där barnen får möjlighet att upptäcka nya miljöer. Vi gör ofta utflykter till vårt vackra närområden där vi besöker platser som Sanduddsskogen, Mälaren och andra naturområden där barnen har gott om plats att röra sig och utveckla sin kroppsmotorik. Vi vill uppmuntra barnen till rörelseglädje och att de redan från tidig ålder ska förstå sambandet mellan motion och hälsa. Rörelse påverkar dessutom barnens inlärning positivt. 

En förskola på Ekerö där barnen har inflytande

På Sanduddens förskola på Ekerö anpassar vi vår utbildning efter barnens intressen och erfarenheter. För oss är det viktigt att barnen ska känna att de kan påverka sin dag på förskolan och att vi lyssnar på dem. Vi vill främja barnens nyfikenhet och utmana dem på en lagom nivå så att de utvecklas och lär sig nya saker. Vi observerar, analyserar och reflekterar och planerar den dagliga verksamheten efter detta. När vi är närvarande på barnens nivå kan de känna stöd och vågar prova nya saker.

God kontakt med vårdnadshavare

För att Sanduddens förskola på Ekerö ska vara en trygg plats för både barn och vuxna strävar vi alltid efter att ha en god kontakt med dig som vårdnadshavare. Vi har dagliga samtal vid både lämning och hämtning och flera forum där du kan vara med och påverka vår verksamhet. 


Här kan du läsa mer om Sandudden.