×
 

nyttig och näringsrik mat på pysslingen förskola

På Röda Berget serverar vi mat för aktiva barn

Maten på förskolan är viktig för att ditt barn ska få energi att leka och utvecklas varje dag. Men mat är faktiskt mycket mer än så! Hos oss på Röda Berget vill vi skapa ett lustfyllt möte med maten och se till att varje måltid blir en upplevelse för alla sinnen. Vi arbetar passionerat för att barnen ska få hälsosamma, klimatsmarta och framför allt goda måltider.

Medvetna val

Med stöd i vår gemensamma måltidspolicy erbjuder vi bara MSC-märkt fisk, svenskt eller finskt fläskkött och svensk kyckling. Minst två luncher i veckan är vegetariska.

Mat och pedagogik

I vår pedagogiska verksamhet lär vi barnen hur balanserade måltider tillagas och smakar. Barnen lär sig socialt samspel och genom maten skapar vi förståelse för omvärlden och våra medmänniskor. Med nyfikenhet undersöker vi hur samhället och klimatet påverkas av det vi äter. 

Vi arbetar också medvetet kring barnets möte med måltiden, till exempel genom att lägga upp maten på ett trevligt sätt och se till att den sociala samvaron och samtalet kring matbordet blir lustfyllt.

Näringsrik och varierad mat

Vår mat kommer från cateringföretaget Sodexo. På förskolan tar vårt köksbiträde Waffa emot och lägger upp maten till barnen. Varje dag serverar vi ett stort utbud av grönsaker och goda tillbehör till vår måltid. Maten är näringsberäknad. Om ert barn är i behov av specialkost fyller ni i ett specialkostintyg (fråga era pedagoger) och lämna in till oss.

skolmjölk eu flagga

Skolmjölken vi serverar finansieras delvis av Europeiska garantifonden för jordbruket.