×
 

Vår inriktning

växter som barn har planterat på pysslingen förskola

Hållbar generation

- hållbarhetsarbete för barnen och deras framtid

Vi arbetar med hållbarhet utifrån olika perspektiv, såsom ekologisk, social och ekonomisk hållbarhet. För oss kan det handla om odling, återvinning, värdegrundsarbete, normkritiskt förhållningssätt, yoga och mycket mer.
flicka bär på en lekmadrass

Självständighet

- tillit till sin egen förmåga

Vi utvecklar barnens självständighet och ser alla som kompetenta individer. Barnen lär sig viktiga saker som att äta med bestick, knäppa sin dragkedja och få i foten i skon - men också att våga ta plats och att kunna säga ifrån. Vi vill att alla ska känna sig lyssnade på och veta att deras tankar är viktiga.

Vårt erbjudande - en trygg och stimulerande värld full av möjligheter

Barn med ryggsäckar från Pysslingen

En trygg inskolning

- alla barn får varsin Pyss-ryggsäck

Trygghetsvandring

- vårt verktyg för att skapa en trygg miljö

Pedagog lyssnar på ett barn på förskolan

Barnens integritet

- så värnar vi om den

Barn som bygger en stad i lärmiljö på förskola

Våra lärmiljöer

- utformade för att inspirera och stimulera

Litet barn läser bok på förskolan

Språkstimulans

- även hemma med tillgång till vårt digitala bibliotek

Två femåringar läser bok på förskola

Skolförberedande

- anpassade aktiviteter för att stimulera de äldsta barnen

Den hållbara förskolan i Hornstull

Hållbarhet är viktigare än någonsin och vi anser att en hållbar framtid börjar med nästa generations vuxna. Därför arbetar vi aktivt med att stimulera barnens intresse och förståelse för hållbar utveckling. På Pipmakaren genomsyras den dagliga verksamheten av hållbarhet i allt vi gör, från att introducera barnen för återvinningsstationer till att lära dem att odla och att arbeta med återbruksmaterial när vi pysslar. På så sätt lägger vi grunden för en hållbar generation som så småningom kommer att växa upp och gör aktiva och medvetna val.

En förskola på Södermalm som utvecklar barns självständighet

Hos oss på Pipmakarens förskola i Hornstull på Södermalm arbetar våra pedagoger för att utveckla barns självständighet och tillit till sin egen förmåga. Det kan till exempel innebära att lära sig använda bestick och ta på sig kläder och skor själv, men minst lika viktigt är att barnet lär sig att göra sin röst hörd, ta plats och våga säga ifrån.

Matglädje i fokus på vår förskola vid Hornstull

Att kunna erbjuda barnen matglädje och matro är viktigt för oss. Maten vi serverar är näringsrik och lagad med kärlek och består i stor utsträckning av KRAV- och EKO-märkta produkter. Vi ser även maten som en möjlighet att lära barnen mer om andra kulturer. I ett projekt vi kallar ”Smaka på världen” låter vi barnen få smaka få mat från flera olika länder – någonting som är väldigt uppskattat.

Här kan du läsa mer om Pipmakaren.