×
 

Vår inriktning

Hållbar generation

- hållbarhetsarbete för barnen och deras framtid.

Vi arbetar med hållbarhet utifrån olika perspektiv, såsom ekologisk, social och ekonomisk hållbarhet. För oss kan det handla om odling, återvinning, värdegrundsarbete, normkritiskt förhållningssätt, yoga och mycket mer.

Vårt erbjudande - en trygg och stimulerande värld full av möjligheter

Barn med ryggsäckar från Pysslingen

En trygg inskolning

- alla barn får varsin Pyss-ryggsäck

Trygghetsvandring

- vårt verktyg för att skapa en trygg miljö

Pedagog lyssnar på ett barn på förskolan

Barnens integritet

- så värnar vi om den

Barn som bygger en stad i lärmiljö på förskola

Våra lärmiljöer

- utformade för att inspirera och stimulera

Litet barn läser bok på förskolan

Språkstimulans

- även hemma med tillgång till vårt digitala bibliotek

Två femåringar läser bok på förskola

Skolförberedande

- anpassade aktiviteter för att stimulera de äldsta barnen

Pysslingen Krukmakaren är förskolan vid Hornstull som involverar barnen

På Krukmakarens förskola vid Hornstull står barnen i fokus och vi involverar dem i stort och smått. Vår verksamhet har traditionell förskolepedagogik som grund och vi arbetar projektinriktat med läroplanens mål där barnens intressen och idéer får påverka utbildningen. Det finns en stor gemenskap inom hela förskolan och våra pedagoger arbetar tillsammans för att skapa en trygg plats för både barn och vuxna.

En hållbar förskola på Södermalm

Ett hållbarhetstänk genomsyrar vårt dagliga arbete på Krukmakarens förskola på Södermalm. Vi vill att barnen redan från start ska få med sig vikten av att ta hand om vår miljö och omgivning. Detta gör vi bland annat genom odling, rörelse och återvinning. Barnen får lära sig om begreppet ”från jord till bord” och vad vi människor behöver för att må bra. Vi har flera platser i vår lärmiljö där barnen får möjlighet till både rörelseglädje och återhämtning och vi är ofta ute i naturen där vi gör viktiga aktiviteter som att plocka skräp och lära oss allt om återvinning.

En trygg förskola vid Hornstull 

På Krukmakarens förskola vid Hornstull har vi alltid en pågående dialog med dig som vårdnadshavare. Vi värnar om det dagliga mötet vid hämtning och lämning för att både du och ditt barn ska känna er trygga hos oss. Vi uppmuntrar alltid barnen att själva berätta om sin dag på förskolan men finns naturligtvis till hands för att stötta upp där det behövs.

Här kan du läsa mer om Krukmakaren