Med stöd i vår gemensamma måltidspolicy erbjuder vi bara MSC-märkt fisk, svenskt eller finskt fläskkött och svensk kyckling. Minst två luncher i veckan är vegetariska.
I vår pedagogiska verksamhet lär vi barnen hur balanserade måltider tillagas och smakar. Barnen lär sig socialt samspel och genom maten skapar vi förståelse för omvärlden och våra medmänniskor. Med nyfikenhet undersöker vi hur samhället och klimatet påverkas av det vi äter.
Vi arbetar också medvetet kring barnets möte med måltiden, till exempel genom att lägga upp maten på ett trevligt sätt och se till att den sociala samvaron och samtalet kring matbordet blir lustfyllt.
Pipmakarens egen kock heter Helena och mer om hennes arbete kan du läsa om på @pipmakarkoket på Instagram. Just nu är Helena föräldraledig och i köket jobbar istället Maggan. Att få följa med och hämta maten och träffa Maggan är alltid ett populärt uppdrag för barnen!
Skolmjölken vi serverar finansieras delvis av Europeiska garantifonden för jordbruket.