×
 

På Mälarhöjdsparken serverar vi mat för aktiva barn

Måltiderna är viktiga stunder på dagen. Bra mat behövs för att ditt barn ska få energi att leka och utvecklas varje dag. Vi arbetar också medvetet kring barnens möte med måltiden, till exempel genom att lägga upp maten på ett trevligt sätt och se till att den sociala samvaron och samtalet kring matbordet blir gemytlig.

Medvetna val

Vår mat tillagas av Canteen by Incontro catering i deras KRAV-certifierade kök. Med stöd i vår gemensamma måltidspolicy erbjuder vi bara MSC-märkt fisk, svenskt eller finskt fläskkött och svensk kyckling. Minst två luncher i veckan är vegetariska. Varje dag serveras många olika grönsaker och tillbehör till lunchen. Vi erbjuder specialkost efter behov. På Mälarhöjdsparken serverar vi ekologisk frukt och äter mellanmål varje dag.

Måltidspedagogik

I vår pedagogiska verksamhet lär vi barnen hur balanserade måltider tillagas och smakar. Barnen lär sig socialt samspel och genom maten skapar vi förståelse för omvärlden och våra medmänniskor. Med nyfikenhet undersöker vi hur samhället och klimatet påverkas av det vi äter. Vi arbetar också medvetet kring barnets möte med måltiden, tex genom att lägga upp maten på ett trevligt sätt och se till att den sociala samvaron och samtalet kring matbordet blir lustfyllt.

skolmjölk eu flagga

Skolmjölken vi serverar finansieras delvis av Europeiska garantifonden för jordbruket.