På Hagtornsgården serverar vi mat för aktiva barn
Maten på förskolan är viktig för att ditt barn ska få energi att leka och utvecklas varje dag. Förutom det så vill vi på Hagtornsgården skapa ett lustfyllt möte med maten och se till att varje måltid blir en upplevelse för alla sinnen. Vår fantastiska kock Yuan lyckas med detta varje dag och vårt signum är hälsosamma, klimatsmarta och goda måltider.
Medvetna val
Med stöd i Pysslingens gemensamma måltidspolicy erbjuder vi bara MSC-märkt fisk samt svenskt kött och kyckling. Minst två luncher i veckan är vegetariska.
Mat och pedagogik
I vår pedagogiska verksamhet lär vi barnen hur balanserade måltider tillagas och smakar. Barnen lär sig socialt samspel och genom maten skapar vi förståelse för omvärlden och våra medmänniskor. Med nyfikenhet undersöker vi hur samhället och klimatet påverkas av det vi äter. Vi arbetar också medvetet kring barnets möte med måltiden, till exempel genom att lägga upp maten på ett trevligt sätt och se till att den sociala samvaron och samtalet kring matbordet blir lustfyllt.
Lär känna förskolans kock
Vad tycker du om att arbeta som kock på förskola?
– Att arbeta som kock på förskola är ett väldigt roligt och givande jobb. Jag tycker om att laga mat från grunden och skapa näringsrika och goda måltider som barnen uppskattar, säger Lisa.
Vad är det bästa med ditt jobb?
– Det är extra kul att se hur nyfikna och glada barnen blir när de får prova nya smaker. För mig är det viktigt att bidra till barnens hälsa och utveckling genom bra mat i en trygg och lärorik miljö, fortsätter hon.
Skolmjölken vi serverar finansieras delvis av Europeiska garantifonden för jordbruket.