×
 

Om vår inskolning

Det är en stor händelse att börja i förskolan. Därför vill vi att starten ska bli så bra som möjligt. Inskolningen är ett bra tillfälle att lära känna varandra. Här får vi i lugn och ro lära känna ditt barn och få reda på mer om vad ditt barn tycker om, vilka rutiner hen är van vid och vad du som förälder tycker är viktigt för ditt barn.

Föräldraaktiv inskolning

Vi arbetar med en tredagars föräldraaktiv inskolning. Det innebär att ni föräldrar är med ert/era barn i tre dagar på förskolan innan ni lämnar barnet för första gången. På så sätt får ni en inblick i hur allt fungerar på förskolan, vilket ger en trygghet till dig och ditt barn.

Introduktions- och inskolningsmöte

Om barnet börjar i samband med höstterminen kommer barnet ingå i en gruppinskolning. Nya vårdnadshavare bjuds då in till ett introduktions- och inskolningsmöte som mer i detalj beskriver förskolan, våra arbetssätt och hur vi tillsammans ska göra för att barnens start på förskolan ska bli så positiv som möjligt för barnet.

Om barnet börjar mitt i terminen inbjuds barn och vårdnadshavare till ett inskolningssamtal samt till en uppföljning efter inskolningen.

Att tänka på inför inskolningen

När ni tackat ja till en plats hos oss, skickar vi all information ni behöver inför inskolningen. Pedagogerna på förskolan kommer även att kontakta er via telefon för att informera om inskolningen. Det kan vara en god idé att förbereda din arbetsplats på att du kommer att vara upptagen med att skola in ditt barn på förskolan under den närmaste tiden. Inskolningen blir ofta bäst när man kan ta det lugnt och känna sig avslappnad. 

Pyss och Ling skapar trygghet och igenkänning

När ni börjar hos oss får ditt barn en Pixibok, en ryggsäck och en fin påse i canvastyg med Pyss och Ling på. Pyss och Ling är Pysslingen Förskolors figurer som ni på olika sätt kommer att möta under förskoletiden.

Vi ser fram emot en rolig tid och ett gott samarbete!

Pyss går till förskolan

För att ge både barn och vårdnadshavare en så trygg inskolning som möjligt påbörjar vi i Pysslingen förskolor, inskolningen redan innan det första besöket i förskolan, genom att boken “Pyss går till förskolan” kommer hem i brevlådan. 

I samtal om boken kan du och ditt barn  i lugn och ro förbereda er för mötet med förskolan. Boken finns också som film:

Du kanske också funderar på...

Flicka hänger upp kläder på förskolan

Vilka kläder behöver mitt barn på förskolan?

När ditt barn blir sjukt

Vad ska jag tänka på när mitt barn är sjukt?