×
 

Hej Caroline!

Caroline Johannson har arbetat på Sjöstaden sedan 2008 och trivs i de rymliga lokalerna.

pedagog hjälper barn sätta på stövel pysslingen förskola

Namn:: Caroline Johannson
Jobbar som:: Pedagog

  Vad gör Sjöstaden till en bra plats för våra barn?

  Våra lokaler är ljusa och öppna - det är rymligt på förskolan. Vi har nära till skog och natur. Det finns mycket att upptäcka runt hörnet, som vi också nyttjar dagligen. På förskolan har vi pedagoger som har arbetat länge, vilket innebär att vi är ett stabilt team/arbetslag som arbetar med barnen.

  Hur länge har du arbetat på Sjöstaden? 

  Sedan 2008.

  Hur tänker du kring förskolans sätt att arbeta med naturen?

  Mycket rörelseglädje utomhus då vi har två gårdar att tillgå, samt en skogsdunge i anslutning till gården som vi använder i vår dagliga verksamhet. Vi gör det i alla led - från de yngsta till de äldsta är vana att arbeta i naturen. De yngsta får möta den närmaste skogen och våra gårdar, medan de äldsta brukar gå på lite längre utflykter i vårt närområde.

  Vad är viktigt för dig i mötet med barnens vårdnadshavare?

  Att de känner tillit. Det är jätteviktigt. Att vi har ett gott samarbete och att vi har en löpande dialog, samt har en tydlig kommunikation med barnet i centrum.  Finns den, så blir arbetet med barnen än mer fördjupat. Det är otroligt viktigt att vårdnadshavare har ett förtroende för oss pedagoger när de lämnar över det viktigaste de har till oss varje dag.

  Vad gör Sjöstaden till en unik arbetsplats?

  Vi har alltid haft otroligt många utvecklingsmöjligheter, och att vi får möjlighet att förändra utifrån det senaste inom forskningen. Vi är också ett stabilt arbetslag.

  Namn:: Caroline Johannson
  Jobbar som:: Pedagog