På Pålsjö Skog lagar vi maten från grunden och det är vår egen kock Monica som står i köket. Veckans matsedel är varierad och innehåller en variation av kött, fisk, potatis, pasta och ris. En dag i veckan serveras en vegetarisk lunch och varje måltid innehåller grönsaker. Monica bakar även allt vårt bröd med mycket variation.
Det positiva sambandet mellan kost, rörelse och hälsa grundläggs redan i förskoleåldern. Alla barn ska få god, varierad och näringsriktig mat i förskolan.
Vi vill bidra till måltidsglädje och värnar om att barnen i våra verksamheter får en sund relation till mat, vilket medverkar till framtida goda matvanor. Som ett led i detta arbete är vår ambition att minska barnens sockerintag, vi är sockersmarta. Socker ingår i vissa livsmedel eller maträtter vilket inte hindrar en välplanerad matsedel med balanserad kost. Dock ska vi vara extra aktsamma med det dolda sockret.
På Pålsjö Skogs förskola väljer vi lättsockrade produkter eller kokar själva från grunden. Vid högtider som midsommar, lucia och jul firar vi traditionsenligt med exempelvis jordgubbar och grädde.
Skolmjölken vi serverar finansieras delvis av Europeiska garantifonden för jordbruket.