Pyss bygger med klossar på Pysslingen förskolor

Ställ ditt barn i kö

Pysslingen Förskolor Pålsjö Skog

Vad roligt att du är intresserad av en plats hos oss! Förskolan ingår i kommunens gemensamma kö och följer samma regler. På kommunens webbsida kan du läsa mer.

Har du frågor är du välkommen att kontakta vår intendent, kontaktuppgifter hittar du här

Ställ ditt barn i kö

Om vår inskolning

Det är en stor händelse att börja i förskolan! Därför vill vi att er start ska bli så bra som möjligt. Vår inskolningsprocess bygger på att skapa förtroende och trygghet för just ditt barn.

På Pålsjö Skogs förskola vet vi att god kommunikation skapar trygghet både för barn och vårdnadshavare. Som vårdnadshavare hos oss får du en noga planerad inskolning och en god insyn i ditt/dina barns dagar på förskolan vid lämning, hämtning och genom vårt digitala verktyg Schoolsoft.

Inför inskolningen - uppstartsmöte

För att ni ska trivas riktigt bra hos oss vill vi ge er en trygg start där ditt barn får bekanta sig med det nya i en lugn takt. Inför starten får ni möjlighet att på ett uppstartsmöte träffa avdelningens pedagoger, som berättar om hur inskolningen kommer att gå till och vad som är bra att tänka på. 

Inskolningen anpassas efter barnets behov och tar ungefär två veckor. Som vårdnadshavare är du med barnet de första dagarna och slussas sedan ut i takt med att barnet börjar hitta tryggheten hos pedagogerna.

Efter inskolningen – uppföljningssamtal

När inskolningen är slut är det bra om du, eller någon annan vuxen, finns tillgänglig så att pedagogerna enkelt kan nå dig under dagen.

Efter en tid på förskolan erbjuds du ett uppföljningssamtal där du och ditt barns pedagoger får möjlighet att prata om hur introduktionsperioden har varit. Eftersom vi alltid vill utveckla vår verksamhet tar vi gärna emot dina tankar och synpunkter på hur introduktionen kan göras ännu bättre.

Pyss går till förskolan

För att ge både barn och vårdnadshavare en så trygg inskolning som möjligt påbörjar vi i Pysslingen förskolor, inskolningen redan innan det första besöket i förskolan, genom att boken “Pyss går till förskolan” kommer hem i brevlådan. 

I samtal om boken kan du och ditt barn  i lugn och ro förbereda er för mötet med förskolan. Boken finns också som film:

Du kanske också funderar på...

Flicka hänger upp kläder på förskolan

Vilka kläder behöver mitt barn på förskolan?

När ditt barn blir sjukt

Vad ska jag tänka på när mitt barn är sjukt?