×
 

Liten pojke dricker på förskola

På Kastanjelunden serverar vi mat för aktiva barn

Maten på förskolan är viktig för att ditt barn ska få energi att leka och utvecklas varje dag. Men mat är faktiskt mycket mer än så! På Kastanjelunden vill vi skapa ett lustfyllt möte med maten och se till att varje måltid blir en upplevelse för alla sinnen. Vårt signum är hälsosamma, klimatsmarta och goda måltider.

Lär känna förskolans kock

‒ Jag heter Johanna och har jobbat som på kock på Kastanjelundens förskola sedan 2012. Vi har även Liz här sedan 2018.

‒ Det bästa med att arbeta med barn och mat, är att få möta barnens entusiasm varje dag, att få erbjuda många goda smaker och bidra till ett hälsosamt förhållande till mat. Viktigast för oss är att servera goda, varierande och nyttiga måltider till barnen. 

‒ Alla våra grönsaker och frukter är ekologiska och vi följer tillgång i säsong. Kött och fågel är svenskt. Vi har också en leverantör som förser oss med mycket fin färsk fisk, som fiskats på rätt sätt.

‒ Till lunchen serverar vi alltid grönsakstillbehör, det kan vara ugnsbakade grönsaker, rårivet eller blandade sallader.

Mellanmål med variation

‒ Mellanmålet är ofta vårt eget bröd (som alltid bakas på ekologiskt och näringsrikt mjöl) med pålägg, grönsaker och mjölk. Andra populära mellanmål hos barnen är smoothie, naturell yoghurt med vår egen ekologiska musli eller övernatten-gröt med bär eller frukt. 

‒  Har du frågor eller funderingar om förskolans mat är du välkommen att kontakta mig på johanna.eliasson@pysslingen.se eller 072-500 07 45.

skolmjölk eu flagga

Skolmjölken vi serverar finansieras delvis av Europeiska garantifonden för jordbruket.