×

 

Pasta för hungriga barn på Solängens förskola

På Kadetten serverar vi mat för aktiva barn

Maten på förskolan är viktig för att ditt barn ska få energi att leka och utvecklas varje dag. Men mat är faktiskt mycket mer än så! Här på Kadetten vill vi skapa ett lustfyllt möte med maten och göra varje måltid till en upplevelse för alla sinnen. Vårt signum är hälsosamma, klimatsmarta och framför allt goda måltider.

Måltiderna

Förskolans yngsta barn äter lunch på förskolan, då serveras mat från Sodexo Thorildsplan. Varje dag erbjuds en varierad kost, serverad tillsammans med en salladsbuffé.

De äldre barnen går tillsammans med pedagogerna i mindre grupper ner till Alfaskolans matsal och äter. Att barnen får gå till matsalen skapar goda förutsättningar för en trygg övergång för de barn som senare ska börja på Alfaskolan.

Medvetna val

Med stöd i vår gemensamma måltidspolicy erbjuder vi bara MSC-märkt fisk, svenskt eller finskt fläskkött och svensk kyckling. Minst två luncher i veckan är vegetariska.

Mat och pedagogik

I vår pedagogiska verksamhet lär vi barnen hur balanserade måltider tillagas och smakar. Barnen lär sig socialt samspel och genom maten skapar vi förståelse för omvärlden och våra medmänniskor. Med nyfikenhet undersöker vi hur samhället och klimatet påverkas av det vi äter. Vi arbetar också medvetet kring barnets möte med måltiden, till exempel genom att lägga upp maten på ett trevligt sätt och se till att den sociala samvaron och samtalet kring matbordet blir lustfyllt.

skolmjölk eu flagga

Skolmjölken vi serverar finansieras delvis av Europeiska garantifonden för jordbruket.