×
 

Om vår inskolning

En ny spännande tid tar sin början! Ofta är det en stor händelse för både ditt barn och dig att börja i förskolan. För att ni ska trivas riktigt bra hos oss vill vi ge er en trygg start där ditt barn får bekanta sig med allt det nya i en lugn takt. Här kan du läsa mer om hur den första tiden på Järneken ser ut.

Föräldraaktiv inskolning

Vi har föräldraaktiv inskolning där du eller annan närstående vuxen deltar i verksamheten tillsammans med ditt barn. Inskolningen startar med ett inskolningssamtal där du får möjlighet att berätta för pedagogerna om sådant som är viktigt inför inskolningen, exempelvis hur ditt barn vill bli tröstat eller speciella favoritsånger.

Introduktionsmöte

Om barnet börjar i samband med höstterminen kommer barnet ingå i en gruppinskolning. Nya vårdnadshavare bjuds då in till ett introduktionsmöte som beskriver vår organisation, inskolningen, en dag på förskolan, sådant som är bra att känna till, eventuella reaktioner hos barnet den första tiden. Vi är även tydliga med vad vi förväntar oss av den som skolar in barnet för att starten ska bli så positiv som möjligt för barnet.

Om barnet börjar mitt i en termin inbjuds barn och vårdnadshavare till inskolningssamtal samt till en uppföljning efter inskolningen.

Att tänka på inför inskolningen

När du tackat ja till en förskoleplats så skickar vi all information du behöver inför inskolningen. Förbereda gärna din arbetsplats på att du kommer att vara upptagen med inskolning under en period. Inskolningen blir ofta bäst om du kan ta det lugnt och känna dig avslappnad.

Vårt mål är att ditt barn ska få den bästa förskolestart som möjligt. Vi ser fram emot att lära känna er och få ha en rolig tid tillsammans!

Pyss går till förskolan

För att ge både barn och vårdnadshavare en så trygg inskolning som möjligt påbörjar vi i Pysslingen förskolor, inskolningen redan innan det första besöket i förskolan, genom att boken “Pyss går till förskolan” kommer hem i brevlådan. 

I samtal om boken kan du och ditt barn  i lugn och ro förbereda er för mötet med förskolan. Boken finns också som film:

Du kanske också funderar på...

Flicka hänger upp kläder på förskolan

Vilka kläder behöver mitt barn på förskolan?

När ditt barn blir sjukt

Vad ska jag tänka på när mitt barn är sjukt?