×
 

Pojke vattnar plantor

Om Hovslagaren

På förskolan Hovslagaren arbetar vi aktivt tillsammans med barnen kring hållbarhet ur tre olika perspektiv:

  • “Jag vill må bra”
  • “Miljöhjältar”
  • “Jordens resurser”

“Jag vill må bra”

Varje dag erbjuder vi barnen rörelse genom till exempel hinderbanor, yoga, skogspromenader och dans. Vi gör också trygghetsvandringar där barnen ges möjlighet att påverka sin lärmiljö. Projekt som handlar om "mig och min familj" ger barnen möjlighet att värna om sociala relationer och få förståelse för alla vi är olika.

“Miljöhjältar”

I förskolans ljusa ateljé har vi vår egen miljöstation där barnen får förståelse för sopsortering på ett lekfullt sätt. I ateljén skapar och experimenterar vi med återbruk och det som blir över tar vi med till återvinningsstationen. Varje år deltar vi i skräpplockardagar med Håll Sverige Rent.

Då och då tar vi fram våra fina elcyklar med sittlåda fram och trampar iväg till nya spännande platser som vi utforskar tillsammans. 

“Jordens resurser”

På vår gård får barnen möjlighet att odla i sin egen trädgård och prata om biologiska processer. Det som odlas får barnen ta med in till förskolans kock och tillsammans skapa något som går att äta. Därigenom får de följa hela processen från jord till bord. 

Vi lär oss att äta mer vegetariskt för att spara på jordens resurser och gör genomtänkta inköp av giftfria möbler och lekmaterial.

Olycksfallsförsäkring

Barnen i vår förskola är försäkrade i en olycksfallsförsäkring via Järfälla Kommun.

pedagog hjälper barn sätta på stövel pysslingen förskola

"Det dagliga mötet vid hämtning och lämning är viktigt för oss."

Läs mer om vår kontakt med dig som vårdnadshavare

Vanliga frågor och svar