×
 

Om vår inskolning

En ny spännande tid tar sin början! Ofta är det en stor händelse för både ditt barn och dig att börja i förskolan. För att ni ska trivas riktigt bra hos oss vill vi ge er en trygg start och en inskolning där ditt barn får bekanta sig med allt det nya i en lugn takt.

Som förälder är du aktiv

På Flygaren använder vi så kallad föräldraaktiv inskolning. Det innebär att ditt barn under de första dagarna får upptäcka och utforska förskolan tillsammans med dig. Som förälder deltar du i alla aktiviteter – till exempel lek, samling och blöjbyte – och får på så vis en god inblick i förskolans verksamhet, förhållningssätt och rutiner. Genom att vara med ditt barn visar du också att förskolan är en trygg och rolig plats!

Varje barn och familj är unik och inskolningen anpassar vi utifrån era behov. Vanligtvis pågår inskolningen under en tvåveckors period, där inskolningstiden ökas på efterhand.

Efter inskolningen – uppföljningssamtal

När introduktionen är slut är det bra om du, eller någon annan vuxen, finns tillgänglig så att pedagogerna enkelt kan nå dig under dagen. Efter en tid på förskolan erbjuder vi dig ett uppföljningssamtal där du och ditt barns pedagoger får möjlighet att prata om hur introduktionsperioden har varit. Eftersom vi alltid vill utveckla vår verksamhet tar vi gärna emot dina tankar och synpunkter på hur introduktionen kan göras ännu bättre.

Vi ser fram emot en rolig tid och ett gott samarbete kring ditt/ert barn!

Pyss går till förskolan

För att ge både barn och vårdnadshavare en så trygg inskolning som möjligt påbörjar vi i Pysslingen förskolor, inskolningen redan innan det första besöket i förskolan, genom att boken “Pyss går till förskolan” kommer hem i brevlådan. 

I samtal om boken kan du och ditt barn  i lugn och ro förbereda er för mötet med förskolan. Boken finns också som film:

Du kanske också funderar på...

Flicka hänger upp kläder på förskolan

Vilka kläder behöver mitt barn på förskolan?

När ditt barn blir sjukt

Vad ska jag tänka på när mitt barn är sjukt?