×
 

Vår inriktning

Hållbar generation

- hållbarhetsarbete för barnen och deras framtid.

Vi arbetar med hållbarhet utifrån olika perspektiv, såsom ekologisk, social och ekonomisk hållbarhet. För oss kan det handla om odling, återvinning, värdegrundsarbete, normkritiskt förhållningssätt, yoga och mycket mer.

Vårt erbjudande - en trygg och stimulerande värld full av möjligheter

Barn med ryggsäckar från Pysslingen

En trygg inskolning

- alla barn får varsin Pyss-ryggsäck

Trygghetsvandring

- vårt verktyg för att skapa en trygg miljö

Pedagog lyssnar på ett barn på förskolan

Barnens integritet

- så värnar vi om den

Barn som bygger en stad i lärmiljö på förskola

Våra lärmiljöer

- utformade för att inspirera och stimulera

Litet barn läser bok på förskolan

Språkstimulans

- även hemma med tillgång till vårt digitala bibliotek

Två femåringar läser bok på förskola

Skolförberedande

- anpassade aktiviteter för att stimulera de äldsta barnen

Pysslingen Åsöberget är en hållbar förskola i Katarina Sofia

På Åsöberget arbetar vi med hållbar utveckling för att barnen redan från tidig ålder ska få med sig medvetenhet och respekt om vår natur och miljö. Barnen är den hållbara generationen och vår framtid. Som en del av vårt hållbarhetsarbete har vi bland annat återvinningsstationer, lär oss om allemansrätten och plockar skräp i naturen. Vi gör ofta besök i vår natursköna närmiljö där barnen får utforska och upptäcka djur och natur med stöttning av våra pedagoger.

En förskola på Södermalm med lek och lärande

På vår förskola på Södermalm blandas pedagogiska planerade aktiviteter med fri lek på ett omsorgsfullt sätt. Vi observerar och reflekterar över barnens lek för att hitta deras intressen och därmed kunna erbjuda aktiviteter som främjar barnens nyfikenhet. Som en del av vårt hållbarhetstema lär vi oss om odling, djur och natur, men också om ämnen som rymden, världen och historia. Vi hittar ofta på roliga aktiviteter som utvecklar barnens motorik och leder till rörelseglädje i vardagen.

Var med och påverka vår förskola i Katarina Sofia

Som vårdnadshavare kan du vara med och påverka vår förskola i Katarina Sofia. Vi har dagliga samtal vid lämning och hämtning där vi pratar om barnets trivsel och dag på förskolan. Vi bjuder också in till flera möten under terminen där du kan lyfta dina frågor och funderingar kring vår utbildning.


Här kan du läsa mer om Åsöberget.