×
 

Våra inriktningar

logotype för hbtqi certifiering

Fördjupat värdegrundsarbete

Vi är en HBTQI-certifierad förskola. Detta innebär att vi arbetar medvetet för en öppen och inkluderande verksamhet för alla, med inflytande från barnen.

Hållbar utveckling, Friluftsfrämjandet och Grön Flagg

Vi uppmärksammar djur och natur i vår omgivning och går på utflykter flera gånger i veckan. Vi arbetar processinriktat med naturmaterial som utgångspunkt och utforskande som inställning.
Barn på förskola läser digital bok

Språk och kommunikation

Språk och kommunikation är en stor del i vår undervisning, vi använder oss av bilder och tecken som stöd som TAKK. Vi arbetar med sagor och berättande, sjunger och rimmar, läser ofta böcker och använder vårt digitala bibliotek, Polyglutt.

Så ser det ut hos oss!

Titta in hos oss och upplev vår verksamhet.

Vårt erbjudande - en trygg och stimulerande värld full av möjligheter

Barn med ryggsäckar från Pysslingen

En trygg inskolning

- alla barn får varsin Pyss-ryggsäck

Trygghetsvandring

- vårt verktyg för att skapa en trygg miljö

Pedagog lyssnar på ett barn på förskolan

Barnens integritet

- så värnar vi om den

Barn som bygger en stad i lärmiljö på förskola

Våra lärmiljöer

- utformade för att inspirera och stimulera

Litet barn läser bok på förskolan

Språkstimulans

- även hemma med tillgång till vårt digitala bibliotek

Två femåringar läser bok på förskola

Skolförberedande

- anpassade aktiviteter för att stimulera de äldsta barnen

Möt en av våra pedagoger

 • Inga kategorier
 • Pysslingen Vita Bergen är en hållbar förskola i Sofo

  Vita Bergen är en hållbar förskola i Sofo där vi bland annat arbetar med Grön flagg som är Håll Sverige Rents verktyg för hållbar utveckling. Vi lär oss bland annat om sopsortering, återvinning och vikten av att inte skräpa ner i naturen. Vi besöker ofta naturen i vår närmiljö där barnen får utforska och upptäcka det som finns runt omkring oss. Många av våra upptäckter tar vi med oss in i arbetet på förskolan och fördjupar oss i. På vår gård finns gott om plats för barnen att utveckla sin motorik och hitta rörelseglädje varje dag.

  En HBTQ-certifierad förskola på Södermalm 

  Vita Bergens förskola är en HBTQ-certifierad förskola på Södermalm där vi arbetar öppet och inkluderande utifrån ett flertal diskrimineringsprinciper. Detta innebär bland annat att våra pedagoger ska vara medvetna om hur de tilltalar barnen och bemöta både barn och vårdnadshavare på ett fördomsfritt sätt. Vår förskola präglas av respekt, lyhördhet och god kommunikation. Hos oss ska alla barn trivas och utvecklas oavsett var du kommer från, vem du är och vad du ska bli.

  På Vita Bergens förskola i Sofo är vårdnadshavarna delaktiga i verksamheten

  Vi värnar om en god och öppen kontakt med dig som vårdnadshavare. Vi har dagliga samtal vid lämning och hämtning där du får en muntlig rapport om ditt barns dag på förskolan. Vi bjuder även in till flertalet möten såsom föräldramöten och förskoleråd där du kan vara med och påverka verksamheten.


  Här kan du läsa mer om Vita Bergen.