I förskolans kök jobbar våra kockar Susanne och Ignacio. Med stor matglädje lagar de spännande och varierade maträtter, till exempel husmanskost med inslag från olika influenser. De bakar bröd, gör egna inläggningar och tillbehör. Varje dag erbjuder de barnen flera olika slags grönsaker. Hos oss får ditt barn prova, smaka och vänja sig vid nya spännande maträtter och smaker.
Inom Pysslingen Förskolor arbetar våra kockar medvetet och strategiskt för att kunna erbjuda ditt barn hälsosamma, klimatsmarta, vällagade och framförallt goda måltider. Med stöd i vår gemensamma måltidspolicy erbjuder vi endast MSC-märkt fisk, svenskt eller finskt fläskkött och svensk kyckling. Vi serverar dessutom minst två vegetariska luncher i veckan.
Måltiden är en möjlighet att mötas och samtala med varandra. Vi lägger upp maten på ett trevligt sätt och samtalar om maten vi äter. Frågor vi ställer oss är till exempel hur maten smakar, vad den innehåller och var den har sitt ursprung. Vi uppmuntrar barnen att med nyfikenhet smaka och skapa en förståelse om vikten av en sund kosthållning.
Skolmjölken vi serverar finansieras delvis av Europeiska garantifonden för jordbruket.