×
 

Hej Ullis!

Ullis har arbetat på Törnskogen sedan 2005 och drivs av att få se barnen utvecklas.

Namn:: Ullis
Jobbar som:: Pedagog

  Vad gör förskolan Törnskogen till en så bra plats för våra barn?

  - Pysslingen Törnskogen ligger nära skog och härlig natur i Sollentuna. Att som barn få möjlighet att utforska i naturen ger mycket kunskaper och en spännande tid på förskolan. Vi har även fantastiska och ljusa lokaler inomhus med många fönster som ökar nyfikenheten och lusten i lek och lärande. Att kunna se naturens olika skeden och skiftningar på nära håll i årstider och växtlighet ger barnen en bra förståelse om året som går. 

  - Vi pedagoger har arbetat ihop i många år och det ger en stabil grund som i sin tur inger trygghet både för barn och föräldrar men även bland oss kollegor

  Vilken är din favoritstund på dagen? 

  - De bästa stunderna på Törnskogen är när alla pedagoger arbetar nära med barnen och vi kan dela in oss i mindre grupper för aktiviteter och andra spännande äventyr. Det gör att vi kan se alla barn och deras individuella behov.

  Vad gillar du med med att vara pedagog på förskolan Törnskogen?

  - Att få se det enskilda barnet lära och utvecklas ger mig som pedagog mersmak i arbetet. Att fånga upp intressen som finns hos barnen och att sedan följa upp det i arbetet ger både mig och barnen utmaningar och en arbetsglädje. Efter vilan har vi möjlighet till en lugn aktivitet med barnen då de vaknar, det skapar också möjlighet till att se det enskilda barnet.

  Hur tänker du kring förskolans inriktning mot natur, hälsa och rörelse?

  - Eftersom vi har nära till naturen kan vi använda oss utav rörelse i skogen men även i olika rörelsepass både inne och utomhus. Det blir naturligt att röra på sig både planerat, men även i spontana övningar över stock och sten i skogens naturliga "hinderbanor" som övar upp både balans och motorik.

  Vad är viktigt för dig i mötet med barnens föräldrar?

  - I mötet med föräldrar tycker jag det är viktigt med en tydlig kommunikation och att de ska känna sig trygga.

  Namn:: Ullis
  Jobbar som:: Pedagog