×
 

Om vår inskolning

Det är en stor händelse att börja i förskolan! Därför vill vi att starten ska bli så bra som möjligt. Inskolningen är ett bra tillfälle för oss att lära känna varandra. Här får vi i lugn och ro lära känna ditt barn och få reda på mer om vad ditt barn tycker om, vilka rutiner hen är van vid och vad du som förälder tycker är viktigt för ditt barn.

Under den första tiden läggs stor vikt vid att barnen känner trygghet, kommer till ro i rutiner och miljö samt lär känna sina nya kamrater och pedagoger tillsammans med dig som vårdnadshavare. De barn som redan finns på förskolan är en viktig del i inskolningen och bidrar med kamratskap och grupptillhörighet.

Innan inskolning får du hem ett inskolningsmaterial med information som du behöver inför starten, med datum och tider etc.

Vi räknar med att inskolningen tar en vecka, med den första introduktionsdagen inräknad. Under den andra veckan behöver vårdnadshavaren vara tillgänglig på telefon och kortare dagar kan vara aktuellt utifrån varje barns behov.

Barn på inskolning med Pysslingens ryggsäck

Pyss går till förskolan

För att ge både barn och vårdnadshavare en så trygg inskolning som möjligt påbörjar vi i Pysslingen förskolor, inskolningen redan innan det första besöket i förskolan, genom att boken “Pyss går till förskolan” kommer hem i brevlådan. 

I samtal om boken kan du och ditt barn  i lugn och ro förbereda er för mötet med förskolan. Boken finns också som film:

Du kanske också funderar på...

Flicka hänger upp kläder på förskolan

Vilka kläder behöver mitt barn på förskolan?

När ditt barn blir sjukt

Vad ska jag tänka på när mitt barn är sjukt?