×
 

Pasta för hungriga barn på Solängens förskola

På Solängen serverar vi mat för aktiva barn

Maten på förskolan är viktig för att ditt barn ska få energi att leka och utvecklas varje dag. Men mat är faktiskt mycket mer än så! Här på Solängen ser vi måltiden som en mycket viktig del av dagen. Vi vill att måltiden ska vara inbjudande, lustfylld och en upplevelse för alla våra sinnen.

Vi får vår mat från Vårängens förskola, där den tillagas av våra kockar Susanne och Ignacio. Med stor matglädje lagar de spännande och varierande maträtter, till exempel husmanskost med inslag från olika influenser. De bakar bröd, gör egna inläggningar och tillbehör. Till varje måltid serverar vi flera olika sorters grönsaker. Alla barn får prova, smaka och vänja sig vid nya spännande maträtter och smaker. På Solängen tas maten emot av Jessica som serverar maten.

Medvetna val 

Inom Pysslingen Förskolor arbetar våra kockar medvetet och strategiskt för att kunna erbjuda ditt barn hälsosamma, klimatsmarta, vällagade och framförallt goda måltider. Med stöd i vår gemensamma måltidspolicy erbjuder vi endast MSC-märkt fisk, svenskt eller finskt fläskkött och svensk kyckling. Vi serverar dessutom minst två vegetariska luncher i veckan.

Mat och pedagogik

Måltiden är en möjlighet att mötas och samtala med varandra. Vi lägger upp maten på ett trevligt sätt och samtalar om maten vi äter. Frågor vi ställer oss är till exempel hur maten smakar, vad den innehåller och var den har sitt ursprung. Vi uppmuntrar barnen att med nyfikenhet smaka och skapa en förståelse om vikten av en sund kosthållning. 

skolmjölk eu flagga

Skolmjölken vi serverar finansieras delvis av Europeiska garantifonden för jordbruket.