×
 

Vår inriktning

Flickor skapar på förskola

Fokus på individen

Vi har ett stort fokus på att se individen i gruppen. Barn har olika behov och intressen, vilket vi i vår dagliga verksamhet tar hänsyn till. Att barn lär under lek, tillsammans och enskilt är något som vi arbetar för att skapa förutsättningar för.
Pojke springer på förskola

Uteverksamhet

En stor del av vår verksamhet sker utomhus. Där får barnen möjlighet att utveckla och träna färdigheter såsom motorik, socialt samspel och lärande - färdigheter som utvecklas lika bra ute inne som ute. Vi gör ofta utflykter i förskolans närmiljö.

Vårt erbjudande - en trygg och stimulerande värld full av möjligheter

Barn med ryggsäckar från Pysslingen

En trygg inskolning

- alla barn får varsin Pyss-ryggsäck

Trygghetsvandring

- vårt verktyg för att skapa en trygg miljö

Pedagog lyssnar på ett barn på förskolan

Barnens integritet

- så skyddar vi den

Barn som bygger en stad i lärmiljö på förskola

Våra lärmiljöer

- utformade för att inspirera och stimulera

Litet barn läser bok på förskolan

Språkstimulans

- även hemma med tillgång till vårt digitala bibliotek

Två femåringar läser bok på förskola

Skolförberedande

- anpassade aktiviteter för att stimulera de äldsta barnen

Pysslingen Skrindan är förskolan i Västerhaninge med fokus på individen

På Skrindans förskola i Västerhaninge har vi ett stort fokus på individen. Vi vill vara en trygg och varm plats för varje barn. Vår verksamhet anpassas efter barnens behov och intressen och vi delar upp oss i både små och stora grupper där gemenskap får frodas. Vi utmanar barnen på en lagom nivå och våra pedagoger finns alltid till hands och stöttar när det behövs. Hos oss får barnen utvecklas och upptäcka nya saker varje dag.

En förskola i Västerhaninge med närhet till naturen

Skrindan är en förskola i Västerhaninge där vi ofta utforskar vår närmiljö och besöker vår vackra natur. I naturen får barnen utlopp för sin nyfikenhet och kan upptäcka nya roliga saker som vi kan ta med oss och jobba med i verksamheten. Genom att spendera mycket tid i naturen får barnen med sig respekt för allt levande och kunskap om hur vi ska värna om vår miljö. På vår fina förskolegård finns gott om plats för barnen att röra sig och här gör vi många roliga aktiviteter som utvecklar barnens motorik.

Dagliga möten för en trygg förskolevistelse

På vår förskola i Västerhaninge värnar vi om den dagliga kontakten med dig som vårdnadshavare. Vi har samtal både vid lämning och hämtning och ger en muntlig rapport om barnets dag på förskolan. Flera gånger per termin bjuder vi in till olika möten där du får vara med och påverka vår verksamhet för att ditt barn ska få en trygg vistelse på förskolan.

Här kan du läsa mer om Skrindan.