×
 

På Skrindan serverar vi mat för aktiva barn

Maten på förskolan är viktig för att ditt barn ska få energi att leka och utvecklas varje dag. Hos oss på Skrindan vill vi skapa ett lustfyllt möte med maten och se till att varje måltid blir en upplevelse för alla sinnen. I samarbete vår kock arbetar vi för att barnen ska få hälsosamma, klimatsmarta och framför allt goda måltider.

Vi äter vår lunch kl 13.00. Då har våra yngre barn vilat färdigt och orkar äta lunch med god aptit. De äldre barnen har fått tid till ett längre pass för lärande under lustfyllda former.

Mat och pedagogik

I vår pedagogiska verksamhet lär vi barnen att äta  balanserade måltider med stor variation av grönsaker och vegetarisk kost. Barnen lär sig socialt samspel och genom maten skapar vi förståelse för omvärlden och våra medmänniskor. Vi arbetar under måltiden även med att på ett trevligt sätt se till att den sociala samvaron och samtalet kring matbordet blir lustfyllt.

Lär känna förskolans kock

Khadija är Skrindans egen kock. Khadija ansvar för all tillagning av maten såsom frukost, mellanmål och lunch.  

Till frukost erbjuder vi yoghurt eller filmjölk med olika slags flingor eller müsli. Ett par dagar i veckan serveras det gröt.  Vi arbetar med naturliga tillbehör som bär, sylt och russin. Det finns alltid smörgås med olika pålägg som alternativ och barnen erbjuds alltid frukt under sin dag på förskolan. När vi äter soppa serverar vi alltid hembakat bröd till.

‒ Barnens spontana kommentarer om maten och vad de tycker om eller inte tycker lika mycket om ger mig inspiration och glädje i arbetet som kock på Skrindan, säger Khadija.

skolmjölk eu flagga

Skolmjölken vi serverar finansieras delvis av Europeiska garantifonden för jordbruket.