Med stöd i vår gemensamma måltidspolicy erbjuder vi bara MSC-märkt fisk, svenskt eller finskt fläskkött och svensk kyckling. Minst två luncher i veckan är vegetariska.
Sodexo är prisvinnande och ledande inom sin bransch med att arbeta med hållbarhetsfrågor. Vi har valt en meny från Sodexo som är extra klimatanpassad och har större andel ekologiska råvaror. Maten är säsongsanpassad för att vara så hållbar som möjligt och näringsberäknad enligt Livsmedelsverkets riktlinjer för skolmat. Husmanskost varvas med moderna smaker och rätter. Traditionella råvaror kombineras med nya och spännande inslag. Vi strävar alltid efter att kunna erbjuda hälsosamma alternativ utan att ge avkall på smak och kvalitet. I köken arbetar utbildade kockar och annan måltidspersonal, varav minst en är utbildad för att laga och hantera specialkost av olika slag.
Kontakta förskolan minst två veckor innan introduktionen om ditt barn behöver specialkost.
Skolmjölken vi serverar finansieras delvis av Europeiska garantifonden för jordbruket.