Om Nytorget
Reggio Emilia – en kreativ och utforskande förskola
Nytorget är en Reggio Emilia-inspirerad förskola som lägger stor vikt vid barns kreativitet och utforskande. Vi ser barnen som aktiva medborgare i samhället vars tankar, funderingar och frågor är viktiga. Genom ett utforskande arbetssätt utformar vi den pedagogiska planeringen med hänsyn till barnens intressen och med utgångspunkt i vad de redan kan.
De fysiska miljöerna är viktiga för att kunna skapa en stimulerande förskola och på Nytorget finns bl.a. en bygg- och konstruktionsdel, en ateljé, ett fantasirum och en läshörna. Även utemiljön är en viktig plats. Vi har boksamtal med barnen och använder den digitala språk-appen Polyglutt i undervisningen. Detta främjar barnens språkutveckling.
Lek – grund för utveckling, lärande och välbefinnande
Leken är grunden för barns utveckling, lärande och välbefinnande och den har därför en självklar plats i den dagliga verksamheten. Leken är ständigt närvarande och ingår i aktiviteter, planerade såväl som spontant påkomna, i små och stora barngrupper, inomhus och utomhus.
Hållbar utveckling – ett omsorgsfullt förhållningssätt
På Nytorget jobbar vi aktivt tillsammans med barnen kring frågor som rör hållbarhet. Det ingår som en naturlig del i det dagliga arbetet. Vi uppmuntrar och stöttar barnen att ha ett hållbart och omsorgsfullt förhållningssätt till sin omgivande miljö, sig själva och varandra.
Vårt främsta mål är att förskolan ska kännas meningsfull för barnen, för vårdnadshavarna och för pedagogerna.
Ramtid
Vi följer Stockholms stads regler för ramtid och vårdnadshavare har rätt till omsorg för sina barn alla helgfria vardagar mellan klockan 06.30-18.30, om behov finns. Barnen i vår förskola är försäkrade i en olycksfallsförsäkring via Stockholm Stad.
Välkommen att kontakta oss om du har frågor.
Vanliga frågor och svar
-
Alla våra förskolor följer respektive kommuns regler för ramtid och anpassar sina öppettider efter bland annat vårdnadshavarnas förvärvsarbete eller studier, inom dessa. Vill du veta mer om våra öppettider, kontakta platsansvarig på din förskola.
-
I Pysslingen Förskolor handlar ett bra kvalitetsarbete om att ständigt utvärdera den egna verksamheten för att förbättra och utveckla våra arbetssätt, förskolans miljöer och dagarnas innehåll för våra barn. Vi har flera verktyg som är särskilt viktiga för att vi ska kunna utveckla och säkerställa kvaliteten i våra förskolor. Läs mer om vårt kvalitetsarbete.
-
Vi följer samma taxa som den kommun barnet bor i och tillämpar, liksom kommunala förskolor, maxtaxa.
-
Förskolans läroplan är ett styrande dokument som innebär att förskolan har mål och riktlinjer för hur verksamheten ska bedrivas och kvalitetssäkras. Läroplanen gäller alla förskolor i hela Sverige och ger alla som arbetar i förskolan en tydlig riktning i hur vi ska arbeta för att ge varje barn möjlighet att må bra och utvecklas utifrån sin förmåga.
Hur läroplanen tillämpas i praktiken, när det gäller metoder och aktiviteter för att nå målen, kan variera från förskola till förskola.
-
Vi ägs av AcadeMedia som är norra Europas största utbildningsföretag.
-
Ordet Pyssling betyder mycket småväxt person eller litet barn (källa: saob.se)
-
Sedan läroplanen för förskolan infördes 1998 heter det förskola istället för daghem, förkortat dagis, för att förtydliga verksamhetens pedagogiska innehåll. Förskolan är en pedagogisk verksamhet för barn från ett års ålder till dess att de börjar förskoleklass.
-
Pysslingen Förskolor grundades 1986 då de två första förskolorna (som fortfarande finns kvar) startades i Nacka utanför Stockholm.
-
Det finns drygt 100 stycken från Malmö i söder till Östersund i norr.