×
 

På Moroten serverar vi mat för aktiva barn

Maten på förskolan är viktig för att ditt barn ska få energi att leka och utvecklas varje dag. Men mat är faktiskt mycket mer än så! På Moroten vill vi skapa ett lustfyllt möte med maten och se till att varje måltid blir en upplevelse för alla sinnen. Vårt signum är hälsosamma, klimatsmarta och goda måltider.

Vi ser måltiden som en viktig del i den pedagogiska verksamheten. Vi är noga med att måltiderna ska erbjuda en lugn och harmonisk stund och vara fria från stress och krav. Här skapas många tillfällen till goda och värdefulla samtal, där alla får möjlighet att komma till tals i lugn och ro. Vi tränar också våra förmågor, såsom att lyssna och berätta. Vi vill skapa goda förutsättningar till självständiga barn, därför uppmuntrar vi barnen till att själva dela och ta upp sin mat.

Smakresa

Vårt mål är att barnen ska få göra en gedigen smakresa under sin tid hos oss. Barnen ska ha utmanats, lärt sig vikten av en bra balanserad kost, och förhoppningsvis skaffat sig en smakpalett som de kan bära med sig resten av livet. Det är viktigt att barnen får positiva erfarenheter av matsituationerna och att de, tillsammans med oss pedagoger och sina kompisar, ska lockas att våga prova på nya smaker.

På Moroten får vi maten levererad via catering från Pysslingförskolan Utforskarna i Lund. Maten lagas efter Pysslingens måltidspolicy. Följ gärna Utforskarnas Kitchens Instagramsida för att få en inblick i vad som bjuds! 

Medvetna val

Med stöd i vår gemensamma måltidspolicy erbjuder vi bara MSC-märkt fisk, svenskt eller finskt fläskkött och svensk kyckling. Minst två luncher i veckan är vegetariska.

Vi är en sockerfri förskola.

skolmjölk eu flagga

Skolmjölken vi serverar finansieras delvis av Europeiska garantifonden för jordbruket.