×
 

Hej Christel!

Christel Persson har arbetat som förskollärare på Morotens förskola sedan 2017. Hon tycker det är viktigt att vårdnadshavarna vet att deras barn är trygga på förskolan.

Namn:: Christel Persson
Jobbar som:: Pedagog:

  Vad gör Morotens förskola till en så bra plats för våra barn?

  ‒ Att det är liten och mysig förskola där vi pedagoger hinner se alla barn. Vi känner ansvar för alla barn, inte bara de på vår egen avdelning. 

  ‒ Vi vill att barnen alltid ska bära med sig känslan att de har en rolig dag hos oss. Vi strävar efter att hela tiden utmana barnen i sitt lärande och arbetar aktivt med att barnen ska bli bra samhällsmedborgare

  Vilken är din favoritstund på dagen?

  ‒ Favoritstund på dagen är när de sista barnen är kvar på förskolan. Då får man möjlighet att skapa en närmare relation till barnet/barnen och kan synliggöra deras intresse, man blir inte avbruten av andra barn, kollegor eller annat. 

  Vad gillar du mest med att vara pedagog på Moroten?

  ‒ Vad jag gillar mest är att jag kan skapa dagen hur jag vill ‒ ja oftast ? ‒ typ som Leonardo da Vinci.... en tom canvas och min palett med färger och pensel! Jag skapar efter känsla, humör och lyhördhet. 

  ‒ Vad som gör oss bra är att vi alla är drivna att göra ett bra jobb, vi är motiverade och vi sporrar varandra. 

  Vad är viktigt för dig i kontakten med barnens föräldrar?

  ‒ Det är viktigt att föräldrarna vet att jag gör mitt absolut bästa för att just deras barn ska vara tryggt och att de vet att barnet har det bra under min omvårdnad. 

  ‒ Om man har en bra relation till föräldrarna är det enklare att ta upp både lätta och svåra saker som kan vara jobbigt att prata om.

  Namn:: Christel Persson
  Jobbar som:: Pedagog