
Om Lyckan
På Lyckan arbetar vi med hållbarhet, då vi är övertygade om att en hållbar framtid börjar med barnen.
Varje del av dagen är meningsfull för barnet
Barn lär och utvecklas i det lilla och i det stora. Varje situation, liten som stor, kan på så vis vara meningsfull och betydande för just det barnet. Att prova att knyta skon, bli tröstad, hälla upp vatten själv, använda penna och sax eller genomföra ett experiment är alla delar av barns utveckling och lärande i förskolan. På Lyckan arbetar vi därför med att läroplanen ska vara en del av hela dagen. Varje moment och del av dagen är och blir en viktig del i vårt arbete för att ge varje barn de bästa förutsättningarna för utveckling och lärande.
Trygg anknytning och tillitsfulla relationer
Trygghet är den viktigaste ingrediensen för att barn ska utvecklas och lära på bästa sätt. När barn upplever trygghet så kan de ge sig hän i sitt utforskade, sin lek och i sitt lärande. Vårt arbete för att stärka barns känsla av trygghet börjar direkt under introduktionen och det fortsätter tills barnet slutar på förskolan. Under åren arbetar vi därför aktivt och medvetet med trygghetscirkeln - en metod som stöttar pedagogerna i att bygga trygga relationer till alla barn och främja anknytning.
Vi behöver ett språk
På Lyckans förskola arbetar vi med fokus på språk och kommunikation. Genom språk och kommunikation lär vi känna oss själva, andra och världen som stort. På Lyckans förskola vill vi därmed ge alla barn bästa förutsättningar att utveckla ett språk och en röst. Vi är alla viktiga och vi ska alla känna tillhörighet. Med hjälp av daglig högläsning och projektarbete som utgår från böcker, sagor och frontfigurer arbetar vi medvetet i det lustfyllda för att fånga alla barn. I det lustfyllda har barn lättare att utveckla intresse, engagemang och delaktighet kopplat till olika sammanhang, och i gemensamma sammanhang utvecklar vi vårt språk och lär oss kommunicera på olika sätt.
Fysisk rörelse för en hållbara barn
Att röra på sig är viktigt! Att väcka lust och glädje och inspirera barn att röra sig är en betydande del av förskolans uppdrag. Barn som rör på sig utvecklar sin kroppsuppfattning, motorik och koncentrationsförmåga. På Lyckans förskola har vi rörelse spontant i vardagen, i planerade aktiviteter och på olika platser. Varje dag vistas vi ute på vår fina gård som inspirerar till olika former av rörelse. På förskolan och i vår närmiljö får barnen utforska naturen på ett lekfullt och lärorikt sätt vilket skapar en god pedagogisk verksamhet där omsorg, lek, rörelse och lärande bildar en helhet. Alldeles intill förskolan har vi tillgång till ett rörelserum som vi använder flitigt under veckan.
Vår mat är KRAV-certifierad och lagas från grunden.
Förtur till Montessori Mondial
Barn från Lyckans förskola erbjuds förtur till skolan Montessori Mondial som är närliggande till förskolans lokaler, vilket ger en trygg och smidig övergång till skolan. Om ni som vårdnadshavare önskar denna skola för ert barn, så är det ni själva som ställer ert barn i kö till skolan.
Vanliga frågor och svar
-
Alla våra förskolor följer respektive kommuns regler för ramtid och anpassar sina öppettider efter bland annat vårdnadshavarnas förvärvsarbete eller studier, inom dessa. Vill du veta mer om våra öppettider, kontakta platsansvarig på din förskola.
-
I Pysslingen Förskolor handlar ett bra kvalitetsarbete om att ständigt utvärdera den egna verksamheten för att förbättra och utveckla våra arbetssätt, förskolans miljöer och dagarnas innehåll för våra barn. Vi har flera verktyg som är särskilt viktiga för att vi ska kunna utveckla och säkerställa kvaliteten i våra förskolor. Läs mer om vårt kvalitetsarbete.
-
Vi följer samma taxa som den kommun barnet bor i och tillämpar, liksom kommunala förskolor, maxtaxa.
-
Förskolans läroplan är ett styrande dokument som innebär att förskolan har mål och riktlinjer för hur verksamheten ska bedrivas och kvalitetssäkras. Läroplanen gäller alla förskolor i hela Sverige och ger alla som arbetar i förskolan en tydlig riktning i hur vi ska arbeta för att ge varje barn möjlighet att må bra och utvecklas utifrån sin förmåga.
Hur läroplanen tillämpas i praktiken, när det gäller metoder och aktiviteter för att nå målen, kan variera från förskola till förskola.
-
Vi ägs av AcadeMedia som är norra Europas största utbildningsföretag.
-
Ordet Pyssling betyder mycket småväxt person eller litet barn (källa: saob.se)
-
Sedan läroplanen för förskolan infördes 1998 heter det förskola istället för daghem, förkortat dagis, för att förtydliga verksamhetens pedagogiska innehåll. Förskolan är en pedagogisk verksamhet för barn från ett års ålder till dess att de börjar förskoleklass.
-
Pysslingen Förskolor grundades 1986 då de två första förskolorna (som fortfarande finns kvar) startades i Nacka utanför Stockholm.
-
Det finns drygt 100 stycken från Malmö i söder till Östersund i norr.
Det finns inga resultat som matchar din filtrering.