×
 

På Kråkbrinken serverar vi mat för aktiva barn

Maten på förskolan är viktig för att ditt barn ska få den energi som behövs för att leka och utvecklas varje dag. På Kråkbrinkens förskola vill vi skapa ett lustfyllt möte med maten och se till att varje måltid inte bara blir energipåfyllning utan också en upplevelse för alla sinnen. Vårt signum är hälsosamma, klimatsmarta och goda måltider med en närvarande kock.

Vi serverar frukost för de tidigaste barnen samt frukt både förmiddag och eftermiddag. Lunchen tillagas enligt Pysslingens måltidspolicy och vi erbjuder ett varierat mellanmål varje dag. 

Medvetna val 

Med stöd i vår gemensamma måltidspolicy för Pysslingen Förskolor erbjuder vi bara MSC-märkt fisk, svensk kyckling och kött från godkända leverantörer. Minst två luncher i veckan är dessutom vegetariska.

Måltidspedagogik

I vår pedagogiska verksamhet lär vi barnen hur balanserade måltider tillagas och smakar. Barnen lär sig socialt samspel och genom maten skapar vi förståelse för omvärlden och våra medmänniskor. Med nyfikenhet undersöker vi hur samhället och klimatet påverkas av det vi äter.

Vi arbetar också medvetet kring barnets möte med måltiden, till exempel genom att lägga upp maten på ett trevligt sätt och se till att den sociala samvaron och samtalet kring matbordet blir lustfyllt.

skolmjölk eu flagga

Skolmjölken vi serverar finansieras delvis av Europeiska garantifonden för jordbruket.