×
 

På Hjärtstenen serverar vi mat för aktiva barn

Maten på förskolan är viktig för att ditt barn ska få energi att leka och utvecklas varje dag. Men mat är faktiskt mycket mer än så! Hos oss på Förskolan Hjärtstenen vill vi skapa ett lustfyllt möte med maten och se till att varje måltid blir en upplevelse för alla sinnen. Vi arbetar passionerat för att barnen ska få hälsosamma, klimatsmarta och framför allt goda måltider.

Medvetna val

Med stöd i vår gemensamma måltidspolicy erbjuder vi bara MSC-märkt fisk och svensk kyckling. Minst två luncher i veckan är vegetariska.

Mat och pedagogik

I vår pedagogiska verksamhet lär vi barnen hur balanserade måltider tillagas och smakar. Barnen lär sig socialt samspel och genom maten skapar vi förståelse för omvärlden och våra medmänniskor. Med nyfikenhet undersöker vi hur samhället och klimatet påverkas av det vi äter. Vi arbetar också medvetet kring barnets möte med måltiden, till exempel genom att lägga upp maten på ett trevligt sätt och se till att den sociala samvaron och samtalet kring matbordet blir lustfyllt.

Lär känna förskolans kock Angelica

- Jag heter Angelica och har jobbat som kock på förskolan sedan 2020. Det bästa med att arbeta med barn och mat är att jag får möjlighet att skapa en nyfikenhet hos barnen kring att prova nya smaker och att se till att barnen varje dag erbjuds god och näringsriktig kost för att kunna leka och lära med god energi. 

- Till lunchen serveras alltid minst tre olika grönsaker och salladsblandningar. Mellanmålet varieras mellan fil, yoghurt, smörgås, smoothie mm. 

- Har du frågor eller funderingar så kan du alltid kontakta mig på mailadress angelica.valimaki@pysslingen.se eller titta in i köket när du är på förskolan. Välkommen!

skolmjölk eu flagga

Skolmjölken vi serverar finansieras delvis av Europeiska garantifonden för jordbruket.