Pyss bygger med klossar på Pysslingen förskolor

Ställ ditt barn i kö

Pysslingen Förskolor Hjärtstenen

Vad roligt att du är intresserad av att börja hos oss!

Knivsta kommun har en central kö, till vilken alla förskolor i kommunen är anslutna. Vi tar emot barn i tur och ordning efter kön. Syskon till barn som redan går på förskolan har förtur.

Om ni vill besöka oss är ni varmt välkomna på visning. Ni tar då kontakt med platsansvarig.

Jag vill ställa mitt barn i kö

Om vår inskolning

Det är en stor händelse att börja i förskolan! Därför vill vi att starten ska bli så bra som möjligt. Inskolningen är ett bra tillfälle för oss att lära känna varandra. Här får vi i lugn och ro lära känna ditt barn och få reda på mer om vad ditt barn tycker om, vilka rutiner hen är van vid och vad du som förälder tycker är viktigt för ditt barn.

Föräldraaktiv inskolning

Inskolningen hos oss bygger på ett gott samarbete mellan dig och oss pedagoger. För oss är det viktigt att du känner till hur vi arbetar och vilken uppgift du har i inskolningsprocessen. Föräldraaktiv inskolning innebär att du är med ditt barn på förskolan de fem första dagarna och visar vägen. På så vis får även du bekanta dig med alla rutiner: lek, aktiviteter, måltider, vila och toalettbesök. Om du som förälder är positiv och aktiv under inskolningen hjälper du ditt barn att förstå att förskolan är en rolig plats att vara på och att ditt barn kan känna trygghet där.

Dags att lämna över till pedagogerna

Efter ungefär fem dagar är det dags att lämna över ditt barn till oss pedagoger. Då är det viktigt att du känner dig trygg och redo. Om du eller ditt barn behöver fler dagar på er går det utmärkt att förlänga inskolningstiden. När du har lämnat ditt barn på förskolan behöver du finnas tillgänglig på telefon under den resterande tiden av inskolningen och vara beredd på att komma och hämta ditt barn om vi ringer efter dig.

Att tänka på inför inskolningen

När ni tackat ja till en plats hos oss, kontaktar vi er för ett inskolningssamtal. Under detta samtal får ni all information ni behöver inför inskolningen och har även möjlighet att ställa alla era frågor. Som förälder kan det vara en god idé att förbereda din arbetsplats på att du kommer att vara upptagen med att skola in ditt barn på förskolan under den närmaste tiden. Inskolningen blir ofta bäst när man kan ta det lugnt och känna sig avslappnad. Du behöver inte ta med dig något särskilt den första dagen om inte förskolan har bett dig om det. Så småningom kan det vara bra att ta med extrakläder och regnkläder att lägga på hyllan. Du behöver också se till att förskolan har korrekta kontaktuppgifter till dig.

Vi ser fram emot en rolig tid och ett gott samarbete kring ditt barn!  

Pyss går till förskolan

För att ge både barn och vårdnadshavare en så trygg inskolning som möjligt påbörjar vi i Pysslingen förskolor, inskolningen redan innan det första besöket i förskolan, genom att boken “Pyss går till förskolan” kommer hem i brevlådan. 

I samtal om boken kan du och ditt barn  i lugn och ro förbereda er för mötet med förskolan. Boken finns också som film:

Du kanske också funderar på...

Flicka hänger upp kläder på förskolan

Vilka kläder behöver mitt barn på förskolan?

När ditt barn blir sjukt

Vad ska jag tänka på när mitt barn är sjukt?