×

 

Om vår inskolning

Det är en stor händelse att börja i förskolan. Därför vill vi att starten ska bli så bra som möjligt. Inskolningen är ett bra tillfälle för oss att lära känna varandra. Här får vi i lugn och ro lära känna ditt barn och få reda på mer om vad ditt barn tycker om, vilka rutiner hen är van vid och vad du som förälder tycker är viktigt för ditt barn.

I god tid innan inskolning tar en pedagog kontakt med dig för att välkomna dig och ditt barn till förskolan. Du får information om sådant som är bra att veta inför vistelsen på förskolan, samt tid och datum för start. 

Pedagogerna planerar inskolningen och har kontinuerlig dialog med dig om hur det fungerar för barnet och hur vi planerar vidare. Vi utgår alltid från vad ditt barn behöver. 

Inskolningen brukar ta ungefär två veckor, så vi rekommenderar att du avsätter denna tid. Några veckor efter starten bokar vi in ett uppföljningssamtal där vi summerar barnets första tid på förskolan.

Pyss går till förskolan

För att ge både barn och vårdnadshavare en så trygg inskolning som möjligt påbörjar vi i Pysslingen förskolor, inskolningen redan innan det första besöket i förskolan, genom att boken “Pyss går till förskolan” kommer hem i brevlådan. 

I samtal om boken kan du och ditt barn  i lugn och ro förbereda er för mötet med förskolan. Boken finns också som film:

Du kanske också funderar på...

Flicka hänger upp kläder på förskolan

Vilka kläder behöver mitt barn på förskolan?

När ditt barn blir sjukt

Vad ska jag tänka på när mitt barn är sjukt?