×
 

Om vår inskolning

Det är en stor händelse att börja i förskolan! Därför vill vi att starten ska bli så bra som möjligt. Inskolningen är ett bra tillfälle för oss att lära känna varandra. Här får vi i lugn och ro lära känna ditt barn och få reda på mer om vad ditt barn tycker om, vilka rutiner hen är van vid och vad du som förälder tycker är viktigt för ditt barn.

På Bikupan utgår vi inte från någon speciell inskolningsmetod, utan kommer överens i samråd med dig som vårdnadshavare. Det är bra om du avsätter två veckor för inskolning, även om det kan gå fortare. 

Vår inskolningsfilosofi bygger på att de nya barnen ska få möjlighet till spännande möten med barn och pedagoger i förskolans olika miljöer som lockar till utforskande av exempelvis ljus och skuggor, ljud, vatten, lera, bygg och konstruktion. Det blir på så vis barnet som vill lämna dig och inte tvärtom. 

Vi vill att ni ska känna att ni är välkomna och behövda på vår förskola!

Pyss går till förskolan

För att ge både barn och vårdnadshavare en så trygg inskolning som möjligt påbörjar vi i Pysslingen förskolor, inskolningen redan innan det första besöket i förskolan, genom att boken “Pyss går till förskolan” kommer hem i brevlådan. 

I samtal om boken kan du och ditt barn  i lugn och ro förbereda er för mötet med förskolan. Boken finns också som film:

Du kanske också funderar på...

Flicka hänger upp kläder på förskolan

Vilka kläder behöver mitt barn på förskolan?

När ditt barn blir sjukt

Vad ska jag tänka på när mitt barn är sjukt?