×
 

Hoppa till innehållet
pedagog och barn sitter på en filt ute i skogen och äter

Om Vålberga förskola

På Vålberga jobbar vi aktivt tillsammans med barnen för skapa trygghet i vår närmiljö och uppleva rörelse och gemenskap på olika sätt. 

Trygghet i närmiljön

Tillsammans upptäcker vi vad som finns omkring oss i skog och mark och bearbetar upplevelser i reflektion genom skapande och samtal. Vi gör trygghetsvandringar där barnen ges möjlighet att påverka sin lärmiljö och göra sin röst hörd i frågor som berör dem.

På vår gård får barnen möjlighet att odla i pallkragar och prata om biologiska processer.

Språk och matematik i fokus

Språkutveckling en central del av vår verksamhet på Vålberga förskola. Genom att aktivt arbeta med högläsning, sång, rim och ramsor, samtal och berättande främjar vi barnens kommunikationsförmåga och fantasi. Vi vet att språket är nyckeln till lärande och socialt samspel, och vi vill ge barnen en stark språklig grund att bygga vidare på.

Matematiska aktiviteter bidrar också positivt till barnens språkutveckling. Genom matematik lär sig barnen att tänka logiskt, kommunicera och lösa problem på ett lustfyllt och naturligt sätt. När vi tillsammans beskriver och diskuterar matematiska mönster, storlekar, former och antal utvecklar barnen sitt ordförråd och sin förmåga att kommunicera och resonera. Alla aktiviteter vi gör är kopplade till förskolans läroplan.

Uteverksamhet och kultur

Tillsammans inleder vi våra dagar med rörelse och utevistelse för en bra start på dagen. Vi vill väcka barnens rörelseglädje och tidigt inspirera till goda vanor som de bär med sig resten av livet.

Vålberga förskola deltar aktivt i kommunens breda kulturutbud genom samarbeten med olika verksamheter såsom biblioteket.

Ramtid

Vi följer Järfälla Kommuns regler för ramtid och vårdnadshavare har rätt till omsorg för sina barn alla helgfria vardagar mellan klockan 06.30-18.30, om behov finns. Barnen i vår förskola är försäkrade i en olycksfallsförsäkring via Järfälla Kommun.

Välkommen att kontakta oss om du har frågor.

Vanliga frågor och svar

  • Alla våra förskolor följer respektive kommuns regler för ramtid och anpassar sina öppettider efter bland annat vårdnadshavarnas förvärvsarbete eller studier, inom dessa. Vill du veta mer om våra öppettider, kontakta platsansvarig på din förskola.

  • I Pysslingen Förskolor handlar ett bra kvalitetsarbete om att ständigt utvärdera den egna verksamheten för att förbättra och utveckla våra arbetssätt, förskolans miljöer och dagarnas innehåll för våra barn. Vi har flera verktyg som är särskilt viktiga för att vi ska kunna utveckla och säkerställa kvaliteten i våra förskolor. Läs mer om vårt kvalitetsarbete.

  • Vi följer samma taxa som den kommun barnet bor i och tillämpar, liksom kommunala förskolor, maxtaxa.

  • Förskolans läroplan är ett styrande dokument som innebär att förskolan har mål och riktlinjer för hur verksamheten ska bedrivas och kvalitetssäkras. Läroplanen gäller alla förskolor i hela Sverige och ger alla som arbetar i förskolan en tydlig riktning i hur vi ska arbeta för att ge varje barn möjlighet att må bra och utvecklas utifrån sin förmåga.

    Hur läroplanen tillämpas i praktiken, när det gäller metoder och aktiviteter för att nå målen, kan variera från förskola till förskola.

  • Vi ägs av AcadeMedia som är norra Europas största utbildningsföretag.

  • Ordet Pyssling betyder mycket småväxt person eller litet barn (källa: saob.se)

  • Sedan läroplanen för förskolan infördes 1998 heter det förskola istället för daghem, förkortat dagis, för att förtydliga verksamhetens pedagogiska innehåll. Förskolan är en pedagogisk verksamhet för barn från ett års ålder till dess att de börjar förskoleklass.

  • Pysslingen Förskolor grundades 1986 då de två första förskolorna (som fortfarande finns kvar) startades i Nacka utanför Stockholm.

  • Det finns drygt 100 stycken från Malmö i söder till Östersund i norr.

There are no results matching your filtering.