×
 

På Stallmästaren serverar vi mat för aktiva barn

Maten på förskolan är viktig för att ditt barn ska få energi att leka och utvecklas varje dag. Men mat är faktiskt mycket mer än så! På Stallmästaren vill vi skapa ett lustfyllt möte med maten och se till att varje måltid blir en upplevelse för alla sinnen. Vårt signum är hälsosamma, klimatsmarta och goda måltider.

Med stöd i vår gemensamma måltidspolicy erbjuder vi bara MSC-märkt fisk, svenskt eller finskt fläskkött och svensk kyckling. Minst två luncher i veckan är vegetariska.

Mat och pedagogik

Vi ser måltiden som en viktig del i den pedagogiska verksamheten. Måltiderna ska erbjuda en lugn och harmonisk miljö och skapa tillfällen till goda och värdefulla samtal. Vi vill skapa goda förutsättningar till självständiga barn och uppmuntrar dem därför till att själva dela och ta upp sin mat.

Smakresa

Vårt mål är att barnen ska få göra en gedigen smakresa under sin tid hos oss. De ska ha utmanats, ha lärt sig vikten av en bra balanserad kost, och förhoppningsvis skaffat sig en smakpalett som de kan bära med sig resten av livet.

Det är inte bara det som ligger på tallriken som gör att våra barn får goda matvanor. Mötet med måltiden är minst lika viktigt. Pedagogerna, köket och rummet. Att vi alltid serverar flertalet grönsakssorter till barnen efter säsong är en självklarhet. 

På Stallmästaren får vi vår mat levererad via catering från Pysslingförskolan Utforskarna i Lund. Maten lagas efter Pysslingens måltidspolicy. Följ gärna Utforskarnas Kitchens Instagramsida för att få en inblick i vad som bjuds!

skolmjölk eu flagga

Skolmjölken vi serverar finansieras delvis av Europeiska garantifonden för jordbruket.