×
 

Pasta för hungriga barn på Solängens förskola

På Lärkan serverar vi mat för aktiva barn

Maten på förskolan är viktig för att ditt barn ska få energi att leka och utvecklas varje dag. Men mat är faktiskt mycket mer än så! Här på Lärkan ser vi måltiden som en mycket viktig del av dagen. Vi vill att måltiden ska vara inbjudande, lustfylld och en upplevelse för alla våra sinnen.

Medvetna val

Med stöd i vår gemensamma måltidspolicy erbjuder vi bara MSC-märkt fisk, svenskt eller finskt fläskkött och svensk kyckling. Minst två luncher i veckan är vegetariska.

Mat och pedagogik

I vår pedagogiska verksamhet lär vi barnen hur balanserade måltider tillagas och smakar. Barnen lär sig socialt samspel och genom maten skapar vi förståelse för omvärlden och våra medmänniskor. Med nyfikenhet undersöker vi hur samhället och klimatet påverkas av det vi äter. Vi arbetar också medvetet kring barnets möte med måltiden, till exempel genom att lägga upp maten på ett trevligt sätt och se till att den sociala samvaron och samtalet kring matbordet blir lustfyllt.

Lär känna förskolans kock

‒ Jag heter Lena och är kock här på Lärkan. Jag tycker det är viktigt att barnen får en allsidig kost med möjlighet att prova nya smaker. 

‒ Med stöd av Livsmedelsverkets rekommendationer lagar jag olika typer av spännande rätter, men också traditionell svensk husmanskost.

‒ På Lärkan eftersträvar vi att måltiden ska vara en lugn, positiv och lärande situation. Både barnen och pedagogerna uppskattar doften av nybakat bröd och hemlagad mat som sprids från köket!

skolmjölk eu flagga

Skolmjölken vi serverar finansieras delvis av Europeiska garantifonden för jordbruket.