Vår kock Mari lagar ekologisk och näringsrik mat från grunden. Vi gör medvetna val genom att erbjuda MSC-märkt fisk, svenskt eller finskt fläskkött, svensk kyckling och många KRAV-märkta råvaror. Minst två luncher i veckan är vegetariska.
Köket ligger i hjärtat av förskolan där barn, pedagoger och kocken möts i spännande samtal kring maten. I mötet med barnen skapas nya tankar kring maten, men också många samtal om exempelvis var maten kommer ifrån och hur maten påverkar oss. I köket är nytänk ett återkommande begrepp och det experimenteras ofta med rätter och dess ingredienser utifrån barnens tankar och idéer samt kockens fantasi.
I vår pedagogiska verksamhet lär vi barnen hur balanserade måltider tillagas och smakar. Barnen lär sig socialt samspel och genom maten skapar vi förståelse för omvärlden och våra medmänniskor. Med nyfikenhet undersöker vi hur samhället och klimatet påverkas av det vi äter. Vi arbetar också medvetet kring barnets möte med måltiden, till exempel genom att lägga upp maten på ett trevligt sätt och se till att den sociala samvaron och samtalet kring matbordet blir lustfyllt.
- Jag vill att barnen får lära känna nya smaker och vågar testa andra rätter än vad de är vana vid. Exempelvis genom att krydda salladstallriken med en lite annorlunda grönsak eller krydda än vanligt.
Skolmjölken vi serverar finansieras delvis av Europeiska garantifonden för jordbruket.